Haberler

Son dakika haberi! UNSMIL Temsilcisi Stephanie Williams'tan "Hafter" açıklaması Açıklaması

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi: Birleşmiş Milletler (BM) Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Temsilcisi Stephanie Williams, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'in, Libya'da sağlanan geçici hükümet uzlaşısına destek verdiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Temsilcisi Stephanie Williams, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'in, Libya'da sağlanan geçici hükümet uzlaşısına destek verdiğini bildirdi.

Williams, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Libya Siyasi Diyalog Forumu (LSDF) üyelerinin oylaması sonucunda, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı ve üyeleri ile Başbakan'ın belirlenmesini değerlendirdi.

Başkanlık Konseyi Başkanlığına Muhammed Menfi, Başbakanlığa Abdulhamid Dibeybe'nin seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Williams, "Uluslararası toplumun bu yeni idarenin arkasında hızlı ve kararlı bir şekilde durması gerekiyor.

Bu tarihsel uzlaşma anıdır, buna ulaşmak için insanların uçurumun ötesine geçtiğini gördük." ifadesini kullandı.

AA muhabirinin, "Pek çok kişi Hafter'in bu sürece tabi olup olmadığını ve anlaşmayı kabul edip etmediğini merak ediyor. Hafter ile temasta mısınız? Cevabınız evet ise bu sürece uyacağına dair size bir söz verdi mi?" sorusuna Williams, şu karşılığı verdi:

"General Hafter, diğer Libyalı taraflar gibi bu görüşmelerde temsil edildi. Yürütülen siyasi sürece ilişkin bana şahsen desteğini ifade etti. Bugün, salondaki (Hafter'in) temsilcileri de seçim sonuçlarının kabul edilmesi konusunda mutabık kaldılar."

Williams, halen Libyalı taraflar arasında yürütülen 5+5 Askeri Komite Toplantıları öncesinde geçen hafta Hafter ile konuştuğunu belirterek, "BM arabuluculuğundaki siyasi sürece desteğini ifade etti." dedi.

Görevini, BM Genel Sekreteri'nin Libya Özel Temsilciliği görevine atanan Slovakyalı Jan Kubis'e devredecek olan Williams, Libyalı taraflara ve BM çalışanlarına kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Sonuçlar ikinci turda belli olmuştu

BM öncülüğünde İsviçre'de toplanan LSDF üyelerinin oylaması sonucunda, 24 Aralık 2021'de yapılması planlanan seçimlere kadar Başkanlık Konseyi Başkanlığına Muhammed Menfi, Başbakanlığa da Abdulhamid Dibeybe seçildi.

Liste yöntemine göre yapılan oylamada, Menfi ve Dibeybe'nin yanı sıra Başkanlık Konseyi yardımcıları olarak Musa el-Koni ve Abdullah el-Lafi'nin bulunduğu liste, 74 üyeden 39'unun oyunu aldı.

Akile Salih, Fethi Başağa, Usame Cuveyli ile Abdulmecid Seyfunnasr'dan oluşan ve ikinci tura kalan diğer liste ise 34 oyda kaldı.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Halife Hafter UNSMIL Libya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title