Haberler

Son dakika haberi! "Hayat, Ölüm, Aşk ve Adalet" sergisi yarın açılacak

Güncelleme:

Edinilen son dakika haberine göre Yapı Kredi Kültür Sanat, "Hayat, Ölüm, Aşk ve Adalet" sergisine ev sahipliği yapacak.

Yapı Kredi Kültür Sanat, "Hayat, Ölüm, Aşk ve Adalet" sergisine ev sahipliği yapacak.

Yarın sanatseverlerle buluşacak sergi, 2 Ocak 2023'e kadar Yapı Kredi Kültür Sanat Galeri'de ziyaret edilebilecek.

Serginin basın gösteriminde kısa bir konuşma yapan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen, sezonun açılmasının ardından herkesin sanata döndüğüne işaret ederek, "Biz de yeni ve çok hoş bir sergi ile karşınızdayız. Oldukça kısa bir sürede ve çok heyecanla hazırladık bu sergiyi." dedi.

Serginin ismine dikkati çeken Güngen, şunları kaydetti:

"Bu dört sözcükten oluşan isim, hepimizi bazen dört kenarından, bazen bir tarafından fena halde yakalıyor; hayat, ölüm, aşk ve adalet. Bazen acaba bütün hayatımızı bu dört kelime ile özetleyebilir, ifade edebilir miyiz, diyorum. Küratörlerimiz ve sanatçılarımız, bu doğrultuda ürettikleri eserleri, bu doğrultuda düşünerek yan yana koydukları bir iş çıkardı. Umuyorum gezerken çok beğeneceksiniz. Şimdi İstanbul'un her köşesinde sanatla ilgili inanılmaz güzel şeyler var. Bu sergi, burada göreceğiniz eserler ve kurgu, bence onların içinde çok beğendiklerimizden biri olacak."

Serginin küratörlerinden Didem Yazıcı da hayat, ölüm, aşk ve adaletin 4 büyük kavram olduğunun altını çizerek, "Gündelik hayatımızda da bizi aslında her gün oyalayan ve her gün düşündüğümüz kavramlar." ifadelerini kullandı.

Eserlere ilişkin detaylı bilgi veren Yazıcı, "Sergi, dünyanın dört bir tarafında yaşanan çeşitli adaletsizliklere farklı açılardan yaklaşıyor. Aşk, ümit ve direnişle birlikte bakıyor. Bunlar önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Sanatçıların katılımıyla sergi söyleşisi yapılacak

Fransız Kültür Merkezi, Goethe-Institut Istanbul ve Tarabya Kültür Akademisi desteğiyle hazırlanan sergide, Forensic Architecture, Larissa Araz, Adalet Atlası, Sevgi Aka, Babi Badalov, Savaş Boyraz, Mustafa Emin Büyükcoşkun, Ayşe Draz, Marianne Fahmy, Dana Kavelina, Jasper Kettner & İbrahim Arslan, Şafak Şule Kemancı, Rojda Tuğrul, Hale Tenger, Aslı Uludağ, Viron Erol Vert, Cansu Yıldıran ve István Zsiros'unn çalışmaları görülebilecek.

Yarın gerçekleşecek açılış töreninde, serginin kavramsal çerçevesi ve üretim sürecinin yanı sıra hayat, ölüm, aşk ve adalet kavramlarının ele alınacağı bir söyleşi yapılacak.

Moderatörlüğünü küratör Yazıcı'nın üstleneceği söyleşi 18.30'da Yapı Kredi Kültür Sanat Loca'da gerçekleşecek. Söyleşiye, Hale Tenger, Savaş Boyraz, Sevgi Aka, Babi Badalov, Aslı Uludağ ve Larissa Araz konuşmacı olarak katılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Yapı Kredi Bankası Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title