Haberler

Son dakika haberleri... Şehitler için anma töreni düzenlendi

Güncelleme:

Siirt'in Ormanardı köyünde 4 yıl önce PKK'lı teröristlerce şehit edilen 6 güvenlik korucusu ve 1 asker törenle anıldı.

Valilik tarafından Ekmekçiler köyündeki şehitlikte düzenlenen anma töreninde, Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Törene katılan Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, şehitlerin kabrine karanfil bıraktı.

Hacıbektaşoğlu, terör örgütünü kınayarak, örgütün hiçbir zaman milletin birlik ve beraberliğini bozamayacağını söyledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Hacıbektaşoğlu, "Bölücü terör örgütü saldırısında şehit olan 6 güvenlik korucusu ve burada metfun olmayan 1 askerimizi anmak için bir araya geldik. Milletimiz ve devletimiz sayesinde terör örgütü bu topraklardan çıkarılacak. Terör örgütü insanlarımızı katletmeye Siirt'ten başlamış ama bu topraklarda bitirilecektir." dedi.

Anma töreni, köyün taziye evinde şehitler için mevlit okutulmasıyla sona erdi.

Törene, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, AK Parti İl Başkanı Ekrem Olğaç, kurum müdürleri ve şehit yakınları katıldı.

Ormanardı köyü mevkisinde yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine PKK'lı teröristlerce 30 Mart 2018'de gerçekleştirilen saldırıda güvenlik korucuları Abdullah Yüztaş, Mehmet Eren, Mehmet Oktay, Sıddık Ertan, Seyfettin Başkurt, Nevzat Gökçe ve Jandarma Uzman Onbaşı Emre Dut şehit olmuş, 3 güvenlik korucusu ve 3 asker yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title