Haberler

Son dakika haberleri | Afganistan'ın Nangarhar vilayetinde bir camiye bombalı saldırı düzenlendi

Güncelleme:

Son dakika haber: Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin Spin Gar ilçesindeki bir camide cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin Spin Gar ilçesindeki bir camide cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.

Yetkililerinden alınan bilgiye göre, Spin Gar ilçesindeki Tiriley Camii'nde cuma namazı sırasında patlama meydana geldi.

Patlamada, 2 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.

Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu belirtilirken, bombanın cami minberine yerleştirildiği aktarıldı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Bazı görgü tanıklarına göre ise patlamada 3 kişi hayatını kaybederken 18 kişi de yaralandı.

ABD öncülüğündeki NATO güçlerinin Afganistan'dan ayrılmasının ardından ülkede meydana gelen patlamalar Nangarhar vilayetinde yoğunlaşmış, patlamaların çoğunu terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Öte yandan, 8-15 Ekim'de Kunduz ve Kandahar'da bir hafta arayla Şiilere ait camilerde cuma namazı sırasında düzenlenen patlamalarda 100'e yakın insan hayatını kaybetmişti. Söz konusu patlamaları da terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title