Haberler

Son dakika gündem: Çocuklar karın tadını kayarak çıkardı

Güncelleme:

Son dakika haberler: Çocuklar karın tadını kayarak çıkardı Kar yağdı, yokuşlar çocuk sesleri ile doldu Yarıyıl tatiline giren Ankaralı çocuklar, mahallelerindeki yokuşları avantaja çevirerek karın tadını çıkardı.

Çocuklar karın tadını kayarak çıkardı

Kar yağdı, yokuşlar çocuk sesleri ile doldu

ANKARA - Yarıyıl tatiline giren Ankaralı çocuklar, mahallelerindeki yokuşları avantaja çevirerek karın tadını çıkardı. Yokuştan kayan çocuklar birbirlerine kar topu fırlatarak eğlenceli zamanlar geçirdi.

Kar Başkentte de etkili oldu. Yer yer kar yağarken bazı bölgelerde yaşayanlar da kar özlemiyle günü geçirdi. Ankara'nın yüksek kesimlerinde yaşayan çocuklarsa karı avantaja çevirerek yokuştan aşağıya kaydı, birbiriyle yarış yaptı. Yarıyıl tatilinin ilk gününde karın tadını çıkaran çocuklar hem kaydı hem de birbirlerine kar topu fırlattı. Çocuklar, yoldan geçen arabalara kar topu fırlatmayı da ihmal etmedi.

"Kar yağdığı için çok mutluyuz"

Karın tadını çıkaran çocuklardan Salih Öztürk, çok mutlu olduğunu belirterek, "Kar baya güzel yağıyor. Bu aralar yağmaya başladı, dün yoktu. Biz çok mutluyuz, burada oynuyoruz. Sabahtan burada değildik, 13.00'da çıktık dışarıya. Arkadaşlarımla oynadığım için güzel hissediyorum. Kar olmadığı için bayadır dışarı çıkmıyordum. Kar her zaman yağsa güzel olur" dedi.

Karda oynayan bir diğer çocuk Emirhan Akman ise "Hava normalde soğuk ve ayaz olurdu kar yağdığında. Şimdi hava iyi biraz. Arkadaşlarımla oynarken eğleniyorum baya. Tatilde olmak baya iyi. Herkese iyi tatiller" diye konuştu.

Dedeler de karla oynamaya çıktı

Torunuyla karda oynamak için dışarı çıkaran mahalle sakini Halil Demirel, geçmişte karda oynamanın daha güzel olduğunu dile getirerek, "Havalar karlı. Hasret kaldığımız günler bunlar. Çocuklar eğlenince biz de eğleniyoruz. Bu bizim zamanımızda böyle değildi, daha farklı mevsimler yaşıyorduk. Daha güzel ortamlarımız vardı. İnsanlar biraz daha hasret yaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

Yokuştan kayarak birbirleriyle yarış yapan çocukların mutluluğu yüzlerinden okundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title