Haberler

Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Demokrat Parti Heyeti, AK Parti'yi Ziyaret Etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşması -Demokrat Parti Genel Sekreteri Ertan Küçükay'ın konuşması Siyasi partilerde bayramlaşma Ramazan Bayramı dolayısıyla, Saadet Partisi, BBP, DSP ve Demokrat Parti, AK Parti'yi ziyaret etti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu: "Suriyeli 160 bin çocuk bu bayrak altında doğdu, bu ülke sokaklarında yetişiyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

- Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşması

- Demokrat Parti Genel Sekreteri Ertan Küçükay'ın konuşması Siyasi partilerde bayramlaşma

Ramazan Bayramı dolayısıyla, Saadet Partisi, BBP, DSP ve Demokrat Parti, Ak Parti'yi ziyaret etti

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu:

"Suriyeli 160 bin çocuk bu bayrak altında doğdu, bu ülke sokaklarında yetişiyor. Ben de doğduğum yerde hayatımı şekillendirmek isterdim ama kader bazen doğduğun yerden daha çok güven duyduğun yerde geleceğini şekillendirmeni sağlıyor. Bunun değerlendirilmesi, gerekli yerlerce yapılacaktır"

DSP Genel Başkan Yardımcısı Özdil:

"Son süreçte gündeme gelen Suriyelilere vatandaşlık vermenin doğru olmadığını ifade etmek isteriz. Bununla ilgili kaygılarımız var. Bu durum ileride sosyal, siyasal, etnik ve ekonomik anlamda ciddi sıkıntılara yol açacaktır"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, "Suriyeli 160 bin çocuk bu bayrak altında doğdu, bu ülke sokaklarında yetişiyor. Ben de doğduğum yerde hayatımı şekillendirmek isterdim ama kader bazen doğduğun yerden daha çok güven duyduğun yerde geleceğini şekillendirmeni sağlıyor. Bunun değerlendirilmesi gerekli yerlerce yapılacaktır." dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşma kapsamında, Saadet Partisi, BBP, DSP ve Demokrat Parti heyetleri, Ak Parti'yi ziyaret etti.

Ak Parti'de siyasi parti heyetlerini, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Taciser İçyer ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdülkerim Buğra Şimşek, karşıladı.

MHP ve CHP'nin ardından, AK Parti'yi Saadet Partisi ziyaret etti. Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ali Vural, yaptığı konuşmada, dün Giresun'da meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

İnsanlığın önüne çıkan bu hadiselerin birer imtihan olduğunu ifade eden Vural, "Elimizden geldiğince bu imtihanlardan geçmek için çalışacağız. Yüce Rabbimizden dileğimiz herkes bayram yapsın, güle oynaya dünyada yaşasın. Bizden sonrakilere de bayram yapabilecekleri bir ülke bırakalım." diye konuştu.

Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kaza

Saadet Partisi'nin ardından AK Parti'yi, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, MKYK Üyesi Mehmet Türksoyu ve Kadın Kolları Ankara İl Başkanı Zekiye Ülker Demirel'den oluşan BBP heyeti, ziyaret etti.

Eren, eski genel başkanları merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin takipsizlik kararına dikkati çekerek, "Son 7 yıldır biz bayram yaşayamıyoruz. Muhsin Başkanımızın davasına yine takipsizlik kararı verildi. İnşallah bunun yeniden düzeltilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelede hükümete desteklerini bildiren Eren, "Bir tek terörist kalmayıncaya kadar inşallah verdiğiniz mücadelede arkanızdayız." diye konuştu.

Mehmet Müezzinoğlu da Yazıcıoğlu'na rahmet dilerken, hukukun en doğru şekilde tecelli etmesinin kendilerinin de arzusu olduğunu kaydetti.

Terörle mücadelenin milletle birlikte başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirten Müezzinoğlu, "Bu ülkenin birlik ve beraberliğini sağlayacak günlere de hep beraber ulaşırız inşallah." dedi.

Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi konusu

BBP'nin ardından AK Parti'yi, Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Özdil başkanlığındaki DSP heyeti ziyaret etti.

Özdil, yaptığı konuşmada, dün Giresun'da meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Geçtiğimiz hafta içinde İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını anımsatan Özdil, "Türkiye'de terör ciddi bir sorun. Bu, iktidar, muhalefet ve toplumun bütün unsurlarının çözmesi gereken bir sorun. Atılacak adımlara dikkat etmeliyiz. Türkiye'nin komşularıyla girdiği normalleşme sürecini olumlu karşılıyoruz ancak bu sürece nasıl gelindiğiyle ilgili geçmişte atılan adımların da gözden geçirilmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'ye gelen mültecilerin ülkelerindeki sorunların son bulmasının ardından kendi ülkelerinde huzur içinde bayram yapabilmeleri temennisinde bulunan Özdil, "Son süreçte gündeme gelen Suriyelilere vatandaşlık vermenin doğru olmadığını ifade etmek isteriz. Bununla ilgili kaygılarımız var. Bu durum ileride, sosyal, siyasal, etnik ve ekonomik anlamda ciddi sıkıntılara açacaktır. Arzumuz her ülke vatandaşının kendi doğduğu topraklarda barış ve demokrasi içinde yaşamasıdır." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu ise terörle iktidar, muhalefet ve milletçe mücadele ettiklerini belirtti.

Büyük ülke ve büyük millet olmanın fedakarlıklar gerektirdiğini anlatan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Bütün bunların üstesinden birlik ve beraberlik içinde geleceğiz. Milletimizin, tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelenin arkasında durulması gibi bir duruşu var. Bu hükümet için büyük bir güç kaynağı. İnşallah ülkemiz daha huzurlu olur. Suriyeli kardeşlerimize vatandaşlık konusu tartışılıyor. İtirazınız var ama baktığımız zaman bu milletin dinamiklerinde tereddüt ettiğiniz farklılıklar bugün için de var. Ben Balkan göçmeniyim. Kafkas göçmeni var. Bu ülkenin değerleriyle bu ülkenin bayrağıyla dinamikleriyle örtüşecek olanların taleplerini bir zenginlik olarak görmek ve o pencereden bakmak gerekir. Şu anda Suriyeli annelerin Türkiye'de yaptığı doğum sayısı 160 bini buldu. Suriyeli 160 bin çocuk bu bayrak altında doğdu, bu ülke sokaklarında yetişiyor. Ben de doğduğum yerde hayatımı şekillendirmek isterdim ama kader bazen doğduğun yerden daha çok güven duyduğun yerde geleceğini şekillendirmeni sağlıyor. Bunun değerlendirilmesi gerekli yerlerce yapılacaktır."

Demokrat Parti Genel Sekreteri Ertan Küçükay ve beraberindeki heyet de AK Parti'yi ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Terörün dini yok, milliyeti yok" sözlerini anımsatan Müezzinoğlu, ülke olarak ağır bedeller ödenen terör konusunda dünyanın da ağır bedeller ödediği bir sürece doğru gidildiğini bildirdi.

Müezzinoğlu, "Dünya vicdanı, dünyadaki yönetici vicdanı, teröre karşı ortak bir duruş sergilemediği sürece de korkarım ki, farklı farklı coğrafyalarda ortak duruşu sergilemeyip küçük hesaplar yapanların da dönüp dolaşıp bedel ödeyeceği bir sürece doğru da evriliyor." diye konuştu.

Herkesin teröre karşı net ikircikli olmayan bir tavır sergilemesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Müezzinoğlu, "Bizim Güneydoğu'daki kendi sorunumuz olan terör örgütüyle mücadelede de çok güçlü bir noktadayız. Çünkü millet vicdanı son derece net ve güçlü. Güvenlik güçlerimizle çok güçlü bir mücadele veriyor. Bu ülkeyi bu terör belasından el birliği ile kurtaracağız." ifadelerini kullandı.

Giresun'da askeri helikopterin düşmesinin kendilerini üzdüğünü kaydeden Küçükay, terörle mücadelenin milli bir mesele olduğunu ve bu kapsamda yürütülen mücadelede devletin, hükümetin ve güvenlik güçlerinin yanında olduklarını bildirdi.

İstanbul, Medine ve Bağdat'taki terör saldırılarına da dikkati çeken Küçükay, "Bu sahadaki sıkıntıların ne safhaya geldiğini, had safhaya geldiğini gösteriyor. Bu bizi üzüyor. Ama bunlarla mücadele etmek durumundayız, hep birlikte." dedi.

Küçükay, "Çok daha zorların üstesinden geldik. Allah'ın izni kuvvetiyle, milletimiz ferasetiyle bu işlerin üstesinden gelecektir." ifadesini kullandı.

Kendilerinin temsil ettiği siyasi geleneğin 70 yıllık süreçte 48 yıl boyunca ülkeyi idare ettiklerini belirten Küçükay, milletin pek çok sorununu çözdüklerini, birçok eser ortaya koyduklarını anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Büyük Birlik Partisi Mehmet Müezzinoğlu Demokrat Parti AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title