Haberler

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşma programı kapsamında, AK Parti, CHP, MHP, HDP, BBP, HÜDA-PAR, Vatan Partisi, DP ve DSP yöneticileri Saadet Partisi'ni ziyaret etti.

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşma programı kapsamında, AK Parti, CHP, MHP, HDP, BBP, HÜDA-PAR, Vatan Partisi, DP ve DSP yöneticileri Saadet Partisi'ni ziyaret etti.

Partinin genel merkezinde gerçekleşen bayram ziyaretinde, Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik katliam ön plana çıktı.

Bayramlaşma programı, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yeliz, MKYK üyeleri Ahmet Namık Akdoğan, Cihan Ökte ve Ali Kolbaşı'nın ziyaretiyle başladı. Heyeti, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek ile partililer Ali Vural ve Muzaffer Baydar karşıladı.

Genel Başkan Yardımcısı Öztek,

İslam aleminin bayramı buruk şekilde karşıladığını ifade ederek, Arakanlı Müslümanlara dünyanın gözü önünde yapılan katliamların buna neden olduğunu vurguladı.

Masum insanlara yönelik bu vahşetin bir an önce durdurulması gerektiğini belirten Öztek, benzer bir vahşetin yaşanmaması için İslam dünyasının zaman kaybetmeden bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Katliama karşı Birleşmiş Milletler'in (BM) göreve çağrıldığını hatırlatan Öztek, "BM'nin yapısı ortada, tavsiyeden öteye gidemiyor. Katliamın durdurulması için Batılılara çağrı yapılıyor ancak bu olayların perde arkasında zaten onlar var. Burada esas olan Müslümanların birlikteliğidir." ifadelerini kullandı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Yeliz de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de düzenlemeyi planladığı bağımsızlık referanduma ilişkin de "Müslüman kardeşlerimizin, soydaşlarımızın kanı akıtılıyor. Barzani de bunlara çanak tutacak yola girmiş durumda. İnşallah bu yanlış kararında bir an önce vazgeçer." dedi.

"Zulmü kabul edemeyiz"

Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurul Üyesi Hasan Aysal ve parti yöneticileri Cahit Karakuş ile Özkan Gül'ün ziyaretinden sonra bayramlaşma programı, AK Parti heyetiyle devam etti.

Heyette, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, AK Parti Gençlik Kolları Genel Sekreteri Esme Özbağ ile AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkan Yardımcısı Emel Anar yer aldı.

Türkiye'nin milletiyle büyük bir devlet olmasında şehitlerin katkısı olduğunu belirten Alparslan, vatan savunmasında hayatını kaybedenleri rahmetle andığını dile getirdi.

Dünyanın farklı coğrafyasındaki Müslümanlara yönelik baskı ve zulümleri parti olarak asla kabul etmediklerini vurgulayan Alparslan, Türkiye'nin dış politikasını buna göre belirlediklerini ifade etti.

Alparslan, Arakanlı Müslümanlara yönelik gün gittikçe şiddeti artan vahşetin bir an önce son bulmasını istediklerini kaydetti.

Bunun üzerine Saadet Parti yöneticisi Ali Vural da Arakan'daki sorunların çözülmesi için hükümetin yapacağı girişimlere destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

"Bayramı Myanmar'daki acıyla yaşıyoruz"

Saadet Partisi'ne bayram ziyaretinden bulunan CHP heyetinde yer alan Grup Başkanvekili Levent Gök de buruk bir bayram süreci yaşadıklarını belirterek, dünyanın Arakanlı Müslümanlara karşı yapılan katliama seyirci kaldığına dikkati çekti.

BM başta olmak üzere uluslararası kuruluşların bu vahşete bir an önce "dur" demesini beklediklerini anlatan Gök, her geçen dakika facianın boyutunun büyüdüğünü vurguladı.

"Bayramı Myanmar'daki acıyla yaşıyoruz." diyen Gök, Arakanlı Müslümanlara uygulanan şiddetin son bulması için dua ettiklerini dile getirdi.

Bayram ziyaretinde bulunan HDP heyeti adına konuşan İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da farklı inanç ve görüşlere rağmen insanların ortak paydada buluşabileceklerini söyledi. Doğan, bunu başaran toplumların emperyalistlere karşı başarılı olacağını ifade etti.

Saadet Partisi'ndeki bayramlaşma programı MHP, Demokratik Sol Partisi (DSP), HÜDA-PAR ve Vatan Partisi'nin ziyaretleriyle devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Büyük Birlik Partisi Ak Parti Politika Güncel Haberler

title