Haberler

Sivil mimari yapıların restoresi başladı

Bitlis'te tarihi sivil mimari yapıların turizme kazandırılması için restorasyon çalışmaları başladı.

Bitlis'te tarihi sivil mimari yapıların turizme kazandırılması için restorasyon çalışmaları başladı.

Valilik tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, Kırnepet Ağa Konağı'nın restorasyonuna başlandı.

Konakta yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vali Yurdakul, kentte sivil mimari örneklerini, turizme kazandırmak için süratle restore etmeye başladıklarını söyledi.

Kırnepet Ağa Konağı'nın restorasyonuna başladıklarını ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:

"Bu konağı bir Bitlis evi olarak restore ederek, kafe otel ve bahçesiyle turizme kazandırmak istiyoruz. 2014 yılı ağustos ayında konağın teslimi yapılacak. Tarihi Bitlis evinin mimari özelliklerinin yansıtıldığı bu evi, Bitlis oyunlarının, mutfağının, ziyaretçilerle, turistlerle paylaşıldığı bir mekan haline getireceğiz. Güzel bir bahçesi var. Görevlendirdiğimiz arkadaşlar, çalışmaları yakından takip ediyor. Yapılacak bir düzenleme varsa ona müdahale ediyor. Bu ve benzeri konakların süratle turizme kazandırılması için çok ciddi bir çaba içindeyiz."

Onarılmayan tarihi yapıların tahrip olup yıkıldığına dikkati çeken Yurdakul, benzeri projeleri Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Özel İdare ve yerel işadamlarının sunacağı kaynaklarla hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Yurdakul, "Bu geç kalınmış bir proje. Sivil mimari örneklerimizin süratle yaşama geçirilmesi gerekiyor. Öbür türlü bunlar sürekli tahrip olup yıkılıyor. Malesef benzeri yapılar da var. Onun için 'zararın neresinden dönersek kardır' anlayışla, örnek bir modeli hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu konağın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

2-Detaylar

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Yurdakul Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title