Haberler

Cemevini ziyaret eden Vali Ayhan, kardeşlik mesajı verdi

Güncelleme:

Sivas Valisi Salih Ayhan, Ramazan Bayramı öncesi Cem Vakfı Sivas Şubesi Alibaba Cemevi'ni ziyaret etti.

Kent merkezindeki cemevine gelen Vali Ayhan'ı Cem Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Ünal Karataş ve vatandaşlar karşıladı.

Vali Ayhan, yaptığı konuşmada, 1234 köy ve 700'ün üzerinde mezrasıyla Türkiye'nin yüzölçümü en geniş şehirlerinden Sivas'ta 491 cemevinin olduğunu söyledi.

Kentte cemevlerinin dernek, sosyal tesis ve köy konağı gibi farklı statülerde kullanıldığını dile getiren Ayhan, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla milli birlik ve beraberlik çalışması çerçevesinde ilimizde bulunan cemevleri ile görüşülerek talepleri ve ihtiyaçları alındı. Bu sene bu planlama çerçevesinde yaklaşık 5 milyon 400 bin lira kaynak planlaması yaptık. Çalışmalara da hızlı bir şekilde devam etmekteyiz. 491 cemevimizden 609 talep geldi. Bu taleplerin yüzde 67'sini yerine getirdik. 315 talep çözümlendi, 30 talebin işlemleri devam ediyor ve 128 talebin de çalışmaları sahada sürüyor. Türkiye geneline baktığımızda en çok talebin geldiği yer Sivas." ifadelerini kullandı.

Ayhan, söz konusu çalışmaların sadece fiziki ve maddi bir destek olmadığına dikkati çekerek, "Bu, gönülden bir destektir. Sivas, bu anlayışın en güzel tezahür ettiği yerdir. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Sevgiyi, kardeşliği, yardımlaşma ve dayanışmayı iliklerimize kadar yaşadığımız mübarek ramazan ayını bitiriyoruz. Rabb'im bayramı da hep birlikte geçirmeyi nasip etsin." diye konuştu.

Cem Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Ünal Karataş da "Cemevlerinin geçmişten gelen birtakım sorunları vardı. Sayın Vali'mize çok teşekkür ediyoruz, bu zamana kadar hiçbir talebimizi karşılıksız bırakmadı. Her zaman kapısı açıktı bize ve sorunlara büyük bir titizlikle yaklaştı. Cemevlerimizden de olumlu dönüşler aldık. Hep birlikte güzel işler yaptık." dedi.

Ziyarette Vali Ayhan, çocuklara bayram harçlığı verdi, Alevi Dedesi Abdullah Atmaca dua ederek birlik ve beraberlik temennisinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title