Haberler

SİVAS'TA BİSİKLET VE KLASİK OTOMOBİLLERLE 19 MAYIS TURU

Güncelleme:

SİVAS'ta 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türk bayraklı bisiklet turu gerçekleştirildi.

SİVAS'ta 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türk bayraklı bisiklet turu gerçekleştirildi. Tura klasik otomobiller ve kentteki atlı spor kulüpleri de katıldı.

Kutlamalar kapsamında, ilk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Daha sonra Geleceğe pedal çeviriyoruz sloganı ile bisiklet turu gerçekleştirildi. Millet Bahçesi önünden başlayan bisiklet turu İnönü Bulvarı üzerinde devam etti. Bisiklet turunda ayrıca klasik otomobiller ve kentteki atlı spor kulüpleri de eşlik etti. Kutlamaya Vali Salih Ayhan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Erdoğan Tunç, okul müdürleri, öğretmenler, antrenörler, sporcular ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinliğe katılanlar ellerinde Türk bayrakları taşıdı. Bisiklet korteji, Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde sona erdi.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Salih Ayhan, Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, hepimize kutlu olsun. Atatürk'ün gençlerimize armağanı olan bu günü koronavirüs gölgesinde idrak etmeye çalışıyoruz. Atamızın bu günü gençlere armağan etmesinin temel bir gayesi var ve bunu çok iyi anlamamız lazım. Gençlerimizle birlikte geçmişten aldığımız güç ve birikimle güçlü bir Türkiye için geleceğe pedal çevirdik. İnşallah Türkiye, geçmişte olduğu gibi gelecekte de dünyada söz sahibi olacaktır ve olmaktadır. Bugün aynı zamanda genç Türkiye devletinin doğum günü olarak adlandırılan bir zamandır. Geçlerimizle pedal çevirerek kongre binamızın önüne kadar geldik. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atıldığı binadır. Bu günü sonlandırırken bütün vatandaşlarımızdan saat 19.19'da bayraklarla evlerini donatması ve İstiklal Marşını söylenmesini özellikle rica ediyorum. Geçmişte ecdadımızın fedakarlığını özümseyerek ve geleceğe umutla, hayallerle bakacağını düşünüyorum. Tüm Sivas halkının katılımlarını bekliyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title