Haberler

Sivas'ta 1 Mayıs'a Halaylı Kutlama

Sivas'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü miting alanında davul-zurna eşliğinde halaylarla kutlandı.

Sivas'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü miting alanında davul-zurna eşliğinde halaylarla kutlandı.

Sivas'ta kent merkezindeki 1 Mayıs kutlamaları Mevlana Meydanı'nda yapıldı. Ethembey Parkı yakınlarında toplanan, aralarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Emek Partisi (EMEP), Halkevleri, sendikalar ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan grup Mevlana Caddesi üzerinden alana kadar yürüdü. Ardından burada 1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşmalar yapıldı.

Tertip Komitesi adına konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Akyol Kazanılmış haklarımızın gasp edilmek istenmesine, hukuksuz ihraçlara, yaşamın her alanındaki hukuksuzluğa, haksızlığa ve keyfiliğe en gür sesimizle dur diyoruz. Emeğimize, ekmeğimize, işimize, geleceğimize ve memleketimize sahip çıkarak, barış içinde savaşsız, sömürüsüz, bir dünyada yaşama ve yaşatma umudumuzu 1 Mayıs meydanlarında yükseltiyoruz. Barış ve huzur içinde kardeşçe yaşayacağımız güzel günlere hep birlikte omuz omuza yürüyeceğiz. Dayanışma ruhumuzla, ekmek, gül ve hürriyet günlerine olan inancımızla yaşasın 1 Mayıs ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından alana gelen 350 kişi civarındaki katılımcı, davul-zurna eşliğinde halaylar çekerek 1 Mayıs'ı kutladı. Kutlama alanına yakın bir künefecide çalışan işçiler de ellerinde 'Yaşasın 1 Mayıs' yazılı tatlı getirerek halay çekti. Miting alanı ve yürüyüş güzergahında geniş güvenlik önlemi oluşturan Emniyet Müdürlüğü ekipleri 'Drone' ile de görüntü aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

1 Mayıs Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title