Haberler

Sivas Olayları Aliağa'da Anıldı

İzmir’in Aliağa ilçesinde Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas Olayları’nın 22’nci yıl dönümünde anma programı gerçekleştirildi.

İzmir'in Aliağa ilçesinde Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas Olayları'nın 22'nci yıl dönümünde anma programı gerçekleştirildi.

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'taki Madımak Oteli'nde yaşanan olaylarda çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden, aralarında yazar ve sanatçıların bulunduğu 33 kişi için İzmir'in Aliağa ilçesinde anma programı yapıldı. Program, Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri öncülüğünde gerçekleşti. Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube binası önünde toplanan vatandaşlar, sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden Demokrasi Meydanı'na ulaştı. Yürüyüş esnasında çıkan olaylar sonucu hayatını kaybeden 33 kişinin ismi hep bir ağızdan tek tek okundu.

Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen grup, anma programı kapsamında 33 kişi için saygı duruşunda bulundu. Ardından grup adına basın açıklamasını Genel-İş Sendikası Aliağa temsilcilerinden Sinan Doğan okudu. Doğan'ın okuduğu 'Sivas'ı Unutmadık, Unutturmayacağız' başlıklı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"SİVAS VE BENZERİ OLAYLARIN FAİLLERİ YARGILANAMADI"

"2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas'a giden çoğunluğu aydın ve sanatçılardan oluşan kişilerin kaldığı Madımak Oteli mezhepçi kişilerce yakılmıştır. Tam 22 yıl oldu ama Sivas'taki alevler hala vicdanları yakmaya devam ediyor. Çünkü sorumlular maalesef yargılanamadı. Tıpkı Çorum, Kahramanmaraş ve Uludere olayları gibi. Hiç birinde gerçek failler bulunamadı."

Demokrasi Meydanı'nda yer alan yaklaşık 300 vatandaş açıklamalara sloganlar atarak destek verirken katılımcılar arasında Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri de yer aldı.

"İBADET ÖZGÜRLÜĞÜ GÜVENCE ALTINA ALINMALIDIR"

Açıklamanın devamında, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri Ortadoğu'da kışkırtıcı politikalar izlendiğini ve bunlara son verilmesi gerektiği kaydedilirken, Dünya'da barış ve eşitlik unsurlarına dikkat edilmesi, bunların sağlanması, ibadet özgürlüğünün de güvence altına alınması konularına dikkat çekildi.

Anma programı basın açıklanmasının ardından sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Aliağa İzmir Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title