Haberler

Şivan Perwer Cephedeki Peşmergeye Moral Verdi

Güncelleme:

Irak Şam İslam Devleti'ne karşı mücadele eden peşmergeye moral veren Perwer, "Ben geldim, buradayım. Ölüm varsa ben de hazırım. Bu mesajı vermek için buradayım." dedi.

Sanatçı Şivan Perwer, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların ele geçirdiği yerleşim yerlerini yeniden almak için farklı cephelerde çatışan Peşmerge güçlerini ziyaret ederek birlikte türkü söyledi.

Erbil-Musul yolundaki Hazer bölgesine giden Perwer, burada zaman zaman IŞİD'le çatışan Peşmerge güçlerini mevzide ziyaret etti. Onlarla birlikte "Peşmerge" türküsünü dillendirdi.

"TERÖRİSTLERE GEREKEN DERS VERİLECEK"

"Peşmerge zalim bir terör örgütüne karşı savaşıyor" diyen Perwer, "Farklı iki ülke arasında değil, Kürdistan'da insanların canına, malına ve namusuna kasteden bir terör örgütü ile Peşmerge arasında savaş yaşanıyor. Peşmerge güçleri, bu teröristlere gereken dersi verecektir" dedi.



Güzergah boyunca yol kontrolü yapan güvenlik görevlilerinin kendisiyle fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştığı ziyarette gazetecelere de açıklama yapan Perwer, terör örgütü IŞİD'in hedef gözetmeden insanların namuslarına, malına ve canlarına kastettiğini kaydetti.

"ÖLÜM VARSA BEN DE HAZIRIM"

Amacının bir şov değil, terörizme karşı mücadeleye dikkat çekmek olduğunu ifade eden Perwer şöyle konuştu: "Teröristlerin davranışlarını görüyorsunuz. Çocuk, kadın, ihtiyar demeden öldürüyor, götürüyorlar. Toplumun namusunu tarumar ediyorlar. Bütün dünya bunu görüyor. 40 yıldır bu arenada Peşmerge, Kürdistan ve özgürlük için söylüyorum. Bugün de Kürdistan çok zor bir durumdadır. Sadece ben değil herkesin buna sahip çıkması lazım. Ben geldim, buradayım. Ölüm varsa ben de hazırım. Bu mesajı vermek için buradayım."

Türkiye ile ilişkilerin iyi bir seviyede olduğuna dikkati çeken Perwer, Kürt bölgesinin verdiği terörizm mücadelesine Türkiye'nin de destek olması gerektiğini vurguladı.

"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ İYİYE GİDİYOR"

Perwer, şöyle devam etti: "Türkiye'nin ekonomik düzeyde gelişmesi için Kürdistan çok iyi bir temel oluşturdu. Ayrıca Türkiye ile siyasi ilişkilerimiz de çok iyi gidiyor. Şu an yeni bir Türkiye oluşma aşamasında. Bu hem Türkiye'deki halklar hem de burası için çok iyi. Bunun böyle devam etmesi ve Türkiye'nin bugün Kürdistan'ın terörizme karşı yürüttüğü mücadeleye yardımcı olması gerekiyor. Çünkü bu yarın Türkiye'nin de başına gelebilir. Bunun çok iyi düşünülmesi lazım. Türkiye'nin bu konuya çok sahip çıkması şart."

Perwer, bir süre mevzilerdeki Peşmerge güçleriyle fotoğraf çektirerek sohbet ettikten sonra Duhok'a doğru hareket etti.



Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (20)

Tc:

Yürü git şivan perver

13
31
yanıtYanıtla
adem:

Siwan efendi kürde k.Irakta isid neyse ,Türkiyede Türke pkk o.Sen degilmiydin Türkiyeye gelip pkk ya aglayan .Isid da Saddamda Allahin size takdiri

19
17
yanıtYanıtla
diyarbakırlı:

Lo şiwano lo krivo lo peşmerge bitir işidi loo

30
5
yanıtYanıtla
vatansever:

şahsen peşmergeleri seviyorum, temiz yüzlü insanlara benziyorlar, ama PKK yı sevmiyorum... peşmerge ile yanyana geldiklerinde, yüzlerinden bile ayırt edilecek kadar aralarında farklar var...

16
16
yanıtYanıtla
Vatandaşsasasa@hotmail.com:

Bende bir türk olarak aynı şeyi düşünüyorum. Geçen televizyonda gördüm peşmergeler türk halkını çok sevdiklerini söylüyorlardı. Bizi seveni, dost olarak göreni bizde severiz dostluklarını kabul ederiz. Allah yardımcınız olsun peşmergeler. Yanlız pkk ya dikkat edin. Onlarında işidden farkı yoktur, katildirler. Yarın öbür gün sizede silah doğrultur o Allahsızlar.

yanıt0
yanıt0
mehmet:

Kadın çocuk demeden öldüren terör örgütü ile savasıyorlarmıs.pkk farklı bir terör örgütü mü?

17
13
yanıtYanıtla
dewle:

Kininizle Geberin.

12
18
yanıtYanıtla
Karadenizden sevgilerle Ali:

pkk peşmerge hiç sevmem ama kendi haklarını verdiği için REİS TAYYİP kral gözümde. Şiwan bey 15 yıl önce bunları hayal edemezdi. Türkiye '' 3. dünya ülkesi '' kapsamından çıktı artık. helal

11
16
yanıtYanıtla
bilgiç:

şu vatan hainini adam yerine koyup yorum yapmayın,bende yazmayacaktım ama ,ikaz için yazdım.

14
10
yanıtYanıtla
y:

şivan perwer yiğitsin

13
10
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title