Haberler

Akraba 2 aile arasındaki husumet sona erdi

Güncelleme:

Akraba aile fertlerinin taziye evine gelmesi Aile fertleri ve husumetin sona erdirilmesi için oluşturulan oluşturulan komisyon üyleri Kaymakam Faik Özsoy'un konuşması Komisyon başkanı Nuri Genç'in konuşması Duanın yapılması Şırnak'ta akraba 2 aile arasındaki husumet sona erdi İdil Kaymakamı...

Akraba aile fertlerinin taziye evine gelmesi

Aile fertleri ve husumetin sona erdirilmesi için oluşturulan oluşturulan komisyon üyleri

Kaymakam Faik Özsoy'un konuşması

Komisyon başkanı Nuri Genç'in konuşması

Duanın yapılması Şırnak'ta akraba 2 aile arasındaki husumet sona erdi

İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Refik Özsoy:

"Yağan ve Çalış ailelerinin bütün mensuplarına bu kardeşliği tesis ettikleri ve husumete son verdikleri, gereken olgunluğu, erdemliği gösterdikleri için canı gönülden teşekkür ediyorum"

Şırnak'ın İdil ilçesinde 2 akraba aile arasındaki husumet sona erdirildi.

İlçeye bağlı Yağmurca köyünde Çalış ve Yağan ailelerinin arasında 5 yıl önce yaşanan arazi kavgasında iki aileden 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan husumetin sona erdirilmesi için Valilik, Kaymakamlık ve jandarmanın girişimleriyle kanaat önderlerinden oluşturulan 9 kişilik komisyon devreye girdi.

Komisyon üyelerinin bir araya getirdiği her iki aile için İdil Yeni Mahalle taziye evinde barış etkinliği gerçekleştirildi.

İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Refik Özsoy etkinlikte, 5 yıllık husumetin nihayete erdirilmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Özsoy, "Yağan ve Çalış ailelerinin bütün mensuplarına bu kardeşliği tesis ettikleri ve husumete son verdikleri, gereken olgunluğu, erdemliği gösterdikleri için canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu husumetin sona ermesinde emeği geçen komisyon üyelerine meslek büyüklerime şükranlarımı sunuyorum. Allah barışımızı, birliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılsın." dedi.

Komisyon başkanı Nuri Genç de 2015'te her iki aile arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan olayda 5 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, 9 kişilik komisyonun büyük gayretleri sonucu husumetin sona erdiğini bildirdi.

Her iki tarafın bu süreçte büyük mağduriyetler yaşadığını aktaran Genç, şunları söyledi:

"2 yıl önce eski valimiz Mehmet Aktaş beyin talimatlarıyla bölgenin kanaat önderlerinden oluşan sulh komisyonu oluşturuldu. Bu komisyon uzun uğraşlar sonucunda nihayete erdirildi ve bugün de bunu resmileştireceğiz inşallah. Burada eski valimiz, kaymakamımız, ilçe jandarma komutanımıza teşekkür ediyoruz. Çalış ve Yağan aileleri de bu sulhta büyük gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Dinimiz kan davasını kabul etmiyor. Bu doğrultuda küs olmamız ve kan gütmemiz doğru değildir. Bunu sürdürmemiz kadar cahilce bir şey olamaz. İnşallah bu kardeşlerimiz, ailelerimiz, eskiden nasıl birbirileriyle kardeşçe yaşadılarsa bundan sonra da öyle yaşayacaklardır. Barış merasimiz hayırlara vesile olsun."

Taraflardan Ahmet Yağan ve Abdurrahman Çalış ise sulh merasiminin hayırlara vesile olmasını dileyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun şekilde gerçekleştirilen etkinlikte, İlçe Müftüsü Ataullah Kartal'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ve duanın ardından aile bireyleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçti, barış yemini etti.

Etkinliğe, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Kozan, komisyon üyeleri ile Çağan ve Yağan aile mensupları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Şırnak Yağan İdil Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title