Haberler

ŞIRNAK'TA 16 ŞEHİDİN İSMİNİ TAŞIYAN KÜTÜPHANE AÇILDI

Güncelleme:

ŞIRNAK'ta çeşitli tarihlerde şehit olan 16 asker, polis, güvenlik korucusu ve sivil adına kütüphane açıldı.

ŞIRNAK'ta çeşitli tarihlerde şehit olan 16 asker, polis, güvenlik korucusu ve sivil adına kütüphane açıldı.

Şırnak'ta Yeşeren Gençlik Derneği ve Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde aralarında asker, polis, sivil ve güvenlik korucusunun olduğu 16 şehidin isminin verildiği 'Şehitler Kütüphanesi' açıldı. Kütüphanenin açılış törenin Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanvekili İhsan Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Emniyet Müdür Vekili İbrahim Çıldır, Yeşeren Gençlik Derneği ve Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği Başkanı Hatice Atan, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Elbette ki şehitlerimiz her daim zihnimizde, gönlümüzde yer alıyor. Onları sadece belirli günlerde, belli etkinliklerle değil, her daim hatıralarını yaşıyor ve yaşatmaya gayret ediyoruz. Bununla birlikte bugün olduğu gibi gerek kütüphanelere gerek okullara, gerek muhtelif diğer yapılara isimlerinin verilmesi, etkinliklerde, faaliyetlerde isimlerinin yad edilmesi elbette ki başta aileleri olmak üzere şehitlerimize saygı anlamında onların ismini ilelebet yaşatmak anlamında da sembol teşkil ediyor. Bu kütüphanelerle, bugün on sekizinci kütüphanenin açılışını inşallah hep birlikte yapacağız, müşterek bir gayret neticesinde vücuda geliyor. Bir yandan elbette kütüphane gibi gençlerimizin çocuklarımızın gelişimlerine, çocuklarımızın yetişmesine katkıda bulunurken bir yandan da şehitlerimizin adının yaşatılıyor olması ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı dedi.

Yapılan konuşmalarda sonra şehitler için dua edildi. Duaların ardından şehitler Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı. Ardından Vali Pehlivan ve beraberindekiler Kütüphaneyi gezerek öğrencilerle sohbet etti. Daha sonra şehit ailelerine Türk Bayrağı hediye edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title