Haberler

Simav'da 'Bu Benim Hayalim' Projesi

Kütahya’nın Simav ilçesinde, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan ’Bu benim hayalim’ projesi kapsamında, Simav’ın duvarları rengarenk oldu.

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan 'Bu benim hayalim' projesi kapsamında, Simav'ın duvarları rengarenk oldu. Akdağ İlkokulu, Simav Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin katıldığı proje uygulamasına, Hisarardı Mahallesi'nden başlandı. Etkinliğe, Simav Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Yılmaz Girgin, Birol Sarmış, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özgür Yıldız, Hisarardı Mahallesi Muhtarı Necati Ayvaz, TEMA Vakfı Simav Temsicisi Gönül Pak, Simav Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü İsmail Bacaksız, Akdağ İlkokulu Müdürü Erkan Erdem, Simav Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Tayyar Madak, Resim Öğretmenleri Ziya Erkan, Adil şahin ve öğrenciler katıldı.

Simav'ın Hisardı Mahallesi'nde, 50 metre uzunluğundaki duvarda Bu benim hayatım projesini başlatan öğrenciler, gönüllerince serbest resim ve boyama etkinliği gerçekleştirdi.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, 'Bu benim hayalim'projesine destek verdiklerini belirtti. Simav İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özgür Yıldız, proje kapsamında, okulların gönüllü olarak görev aldıklarını ifade etti. Simav'a bağlı Akdağ Beldesi İlkokulu Müdürü Erkan Erdem, "Akdağ İlkokulu olarak bir projemiz vardı. Orman Müdürlüğü'nün duvarına çizdiğimiz resimleri Belediye Başkanımız beğenmiş. İnsanların stresli yaşamlarına renk katmak için, her yerin beton ve gri olmasından dolayı, çocukların gözüyle hayalini ve rengini kaybetmeyen çocukları çağırdık, Simav'ın duvarlarını renklendiriyoruz. Halkımız yolda yürürken içi rahatlasın, rengarenk bir dünya olsun. Çünkü insanlar stresli hayatta renklerini kaybetti ama çocuklar renklerini kaybetmedi. Biz de çocukların gözüyle bir sokak yapmaya çalıştık. Simav'ı renklendireceğiz" dedi.

Özel Eğitim Merkezi ve Uygulama Merkezi ile Akdağ İlkokulu öğrencileri, "Grileşen dünyama renk getirmeye geldim" ifadelerini kullanarak 2 saat boyunca serbest resim etkinliği yaptılar.

Simav Belediyesi'nin anlaşmalı ressamı Hüseyin Alphun, Belediye destekli resim çalışmalarına yardımcı olduğunu belirtti. Resim Öğretmeni Adil Şahin, "Bu benim hayalim adlı projenin, ortak bir çalışma olduğunu ve devam edeceğini söyledi. (MEİ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kütahya Akdağ Simav Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title