Haberler

Shakespeare'in Kafatasının Çalındığı Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Efsane olarak kabul edilen, Shakespeare'in kafatasının 18. yüzyılda mezar hırsızları tarafından çalındığına dair hikâye, arkeologların araştırmaları sonucu doğrulandı.

İngiltere'deki Staffordshire Üniversitesi tarafından Shakespeare'in Stratford-upon-Avon kasabasındaki Kutsal Trinity Kilisesi'nde bulunan mezarında ileri teknolojiler kullanılarak yapılan incelemelerde ilginç bulgulara rastlandı.

EFSANE GERÇEK ÇIKTI

Üniversitenin araştırmasına öncülük eden arkeolog Kevin Colls, konuya ilişkin basına yaptığı açıklamada, mezara hiçbir şekilde zarar vermeden, toprağın içini yer radarı taraması (GPR) teknolojisiyle incelediklerini belirtti. Colls, "Shakespeare'in mezarının, baş kısmında garip bir düzensizlik var. Tarihte, birinin gelip Shakespeare'in kafatasını aldığına yönelik bir hikaye var ve ben kafatasının Kutsal Trinity'de olmadığına çok ama çok ikna olmuş durumdayım." dedi.

PAPAZ, ARAŞTIRMAYI İKNA EDİCİ BULMADI

Araştırmadan elde edilen bulgulara ilişkin konuşan Kutsal Trinity Kilisesi'nin Papazı Patrick Taylor ise araştırmanın ikna edici olmadığını belirterek, kafatasının çalındığına dair yeterli delillerin bulunmadığını söyledi.

Mezar incelemeleri, Shakespeare'in ölümünün 400. yıldönümü ile başlatılmıştı.

Shakespeare'in kafatasının çalındığı iddiasına ilk defa 1879 yılında çıkan bir dergide yer verilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500

Yorumlar (21)

anti_Laik:

shakespeare i bilmem ama mimar sinanın kafatasının mezarında olmadığını o zamanın lanet olasıca milli şef dönemindeki diktatör cehennem mekan ismet inönünün karısı mevhibe inönünün onayıyla mezarının açılıp yabancılara teslim edildiği kayıtlarda var ıspatlı, yaaa bu millete tahakkümde bulunan sadece ismet inönün denen zalim diktatör değilmiş karısı olucak herzede aynıymış baksana, bildikleri tek bişey var bunların öncesininde sonrasınında dine saldırmak maneviyata saldırmak

13
6
yanıtYanıtla
canan:

he yobaz heee, Allah ıslah etsin seni yazık sana be yobaz. . .

yanıt3
yanıt9
SENCER:

CEHENNEME ODUN DA LAZIM . . . . . .

yanıt1
yanıt0
KRAL:

Can cehennemde olduktan sonra kafatasının ne önemi var. . . .

16
2
yanıtYanıtla
ADANALI-ERDEM:

ne iş yaparmış bu şekspir dedikleri adam

8
6
yanıtYanıtla
cem:

garip bir şekilde herşey amacına ulaşıyor. 2000 yıl önce tekrar dirileceğine inanan mısır tanrıları kendilerini mumyalattılar. Şuanda onların cesetleri müzelerde 2000 3bin yıl öncesinden sadece onların cesetleri var bu cesetlerin üstünde kuru şekilde dokular hücreler var. 40 yıl içinde ökümsüzlük tekrar canlandırma deneyleri yapılmaya başlanıcak ve ilk deneyler bu 3000 yıl öncesinden mumyalar üstünde yapılacak onlarında istemiş olduğu gibi tekrar canlanıcak herşet amacına ulaşıyor

3
8
yanıtYanıtla
JLT:

NE İÇİYORSAN BİZDE ONDA İÇELİM SENİN KAFA GÜZEL

yanıt10
yanıt2
Sait:

Gidikmisin gözüm sen. . . Ruh ne bilirmisimn :))

yanıt9
yanıt1
gerçekler:

iyi güzel hikaye yazmışsında bilime değinmişsin ama yine bilim seni yalanlıyor. Ölüm dediğimiz şey sadece maddi bedenle sınırlı değil. Bu tam açıklanamadı. Eğer ölü bir bedeni çürümeyi engelleyecek dolaşımını sağlayıp hareket ettirirseniz anca bir robot elde etmiş olursunuz. o insanı geri getiremezsiniz. diyelim bu bir şekilde çözüldü bunu zenginler elde etmek isteyecek yeni savaşlar çıkacak. Hadi bunu da aştık ölüm yaşamın sürekliliği için doğum kadar gereklidir. ölüm olmazsa dünya dolar taşar.

yanıt0
yanıt0
KOCA YÖRÜK:

KAFASI YOK DERKEN AKILSIZ DEMEK İSTEMİŞLERDİR

8
3
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title