Haberler

Sevim Burak 80. Yılında Anılıyor

Sevim Burak iki ay boyunca etkinliklerle anılacak.

Ülkemizin önemli yazarlarından biri olan Sevim Burak, doğumunun 80. yılında, iki ay boyunca çeşitli etkinliklerle selamlanıyor

Yanık Saraylar, Ford Mach I ve Everest My Lord gibi kitaplarıyla edebiyatımızda ayrıcalıklı bir yer edinen Sevim Burak'ın kitapları Victoria Holbrook ve Maureen Freely tarafından ilk defa İngilizce'ye çevrilmiş ve özel bir tasarımla okurla buluşmuştu. Bu vesileyle dünyanın en prestijli eğitim kurumlarından biri olan Trinity College de geçtiğimiz aylarda Yapı Kredi Kültür Merkezi'nin desteği ile sanatçı adına Dublin'de bir etkinlik düzenlemişti. Bu etkinlikte oyuncu Tilbe Saran, Sevim Burak'ın Yanık Saraylar öykü kitabında yer alan 'Ah Yarab Yehova' öyküsünün yaratıcı okumasını yapmıştı.

Dublin'den sonra ilk defa Yapı Kredi Kültür Merkezi tarafından 28 Kasım Pazartesi günü Türkiye'de düzenlenecek olan bu etkinlik, saat 20:00'da Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nde yapılacak. Sevim Burak'ın romanı "Ford Mach I"ı yayına hazırlayan ve Burak hakkında çalışmaları bulunan Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi ve Yazar Nilüfer Güngörmüş Erdem ve Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü Öğretim Üyesi ve Tiyatro Yazarı Doç. Dr. Beliz Güçbilmez'in yazar hakkında yapacağı konuşmaların da yapılacağı etkinlikte Erdem ile Güçbilmez, Burak'ın roman ve tiyatrosu hakkında sunum da yapacak.

Bu yılın Aralık ayında ise 2010 yılında Devlet Tiyatroları'nda ilk kez Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen Sevim Burak'ın "İşte Baş, İşte Gövde, İşte Kanatlar" adlı oyunu sahnelenecek. Türk edebiyatının en ilginç kişi ve yazarlarından olan Sevim Burak'ın yazdığı oyunu, Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı İskender Altın yönetiyor. Küçük yaşlarda evinden, yurdundan koparılarak yabancı bir evde yaşamaya ve aynı zamanda çalışmaya zorlanan, emekleri ve vücutları sömürülen iki kadının hikayesi üstüne kurulu oyunda: Funda Gökgücü ve Elvin Beşikçioğlu rol alıyor.

Ayrıca yine Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanan kitap-lık dergisinin Aralık sayısının kapağına da bu sene 80. doğum yılı kutlanan Sevim Burak konuk oluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title