Haberler

Sevilen Oyunlar, Tiyatro Severlerle Ataşehir'de Buluşuyor

Güncelleme:

Tiyatro severler tarafından büyük beğeni gören Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu'nun oyunu Guguk Kuşu (Kafesten Bir Kuş Uçtu), 08 Nisan Cuma günü Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi'nde seyircisiyle buluştu.

Başrollerini Oktay Kaynarca, Deniz Uğur, Galip Erdal, Gamze Uçar, Levent Can, Yiğit Pakmen, Ahu Çat, Ali Deniz Çelik, Dorukhan Kenger, Engin Yüksel, Engin Demircioğlu, Onur Yenidünya, Umut Avcı, Melda Narin, Onur Kırat, Kevork Türker ve Kayhan Yıldızoğlu'nun paylaştığı tiyatro oyununda, tutuklu bulunduğu cezaevinden kurtulmak için deli taklidi yapan ve bu sayede güvenlik önlemleri daha az olan bir akıl hastanesine sevk edilen bir mahkumun hayatı anlatıyor.

Guguk Kuşu adlı oyunun sonunda sanatseverler, tiyatro oyuncularını ayakta alkışladılar.

Bir diğer oyun ise Steven Berkoff'un yazdığı Haluk Bilginer'in çevirisini yaptığı "Dolu Düşün Boş Konuş" (Kvetch) adlı tiyatro oyunu Ataşehirli Tiyatro severler tarafından büyük beğeniyle izlendi.

"Dolu Düşün Boş Konuş" isimli oyun, sistemin tüm kıyıcı kuralları içinde, başkalarına karşı takındığımız değişken maskelerimiz ve bu maskelerin ardında, içimizi kemiren, didikleyen, çoğu zaman da bizi gülünç durumda bırakan kaygılarımızın karşıtlığı üzerine kurulu komik bir trajediyi anlatıyor.

Oyunun sahne tasarımı Özlem Karabay'a, müzikleri Çağrı Beklen'e, ışık tasarımı Hakan Özipek'e ait. Oyuncu kadrosu ise Hasibe Eren, Fatih Al, Gökçer Genç, Tuna Kırlı ve Murat Okay'dan oluşuyor.

Oyunların finalinde Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayten Kartal oyunculara çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Oktay Kaynarca Zübeyde Hanım Çolpan İlhan Ataşehir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title