Haberler

Şentop, mevkidaşlarını Togg ile Meclis'e getirdi

Güncelleme:

Şentop, mevkidaşlarını Togg ile Meclis'e getirdiTBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 12'nci Genel Kurulu'na katılan Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan meclis başkanlarını kendi kullandığı Togg ile Meclis'e getirdi.

Şentop, mevkidaşlarını Togg ile Meclis'e getirdi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 12'nci Genel Kurulu'na katılan Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan meclis başkanlarını kendi kullandığı Togg ile Meclis'e getirdi.

TBMM Başkanı Şentop ile Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova, Kazakistan Meclis Başkanı Yerlan Koşanov ve Kırgız Cumhuriyeti Jogorku Keneşi Başkanı Nurlanbek Şakıyev, TÜRKPA 12'nci Genel Kurulu nedeniyle, Meclis'e geldi. Meclis başkanları, Şentop'un kullandığı makam otomobili Togg ile Meclis'e giriş yaptı. Girişte, gazetecilere konuşan Meclis Başkanı Şentop, "Başkanlarımız ile beraber geldik. Aslında araba hakkında bilgi sahibiler. Haberler oldu; ama bizzat görmek ve denemek başka bir şey. Arzu ederlerse Meclis'te deneyebilirler. Çok farklı ülkelerde, kısa sürede yaygın bir şekilde kullanılacak Togg" dedi.

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova, "Çok güzel çok rahat, bu güzel binaya Mustafa Bey'in rehberliğiyle buraya gelmek. Sayın İlham Aliyev'e hediye verildi. Artık araba Azerbaycan'da da olacak" diye konuştu.

Kırgız Cumhuriyeti Jogorku Keneş Başkanı Nurlanbek Şakıyev de "Araba da güzel, arabacımız da güzel. Çok beğendik" ifadelerini kullandı.

Şentop ve konuk meclis başkanları, genel kurul öncesi aile fotoğrafı için poz verdi.

Görüntü dökümü:

- Otomobilin gelişi

- Fotoğraf çekimi

- Basın açıklaması

- Genel ve detay

Haber-Kamera:  Besti KARALAR- Canberk ÖZTÜRK/ANKARA,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Şentop Kırgızistan Kazakistan Azerbaycan TOGG Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title