Haberler

Selçuk'ta 'Doğa-İnsan İlişkileri Konferansı' Gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Flora Araştırma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği I. Uluslararası Bitki Biyolojisi Kongresinde, “Sosyoekonomik Kalkınmada Doğa İnsan İlişkileri” konulu konferans, Türk Sineması oyuncularından Uzman Biyolog Ediz Hun tarafından verildi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Flora Araştırma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği I. Uluslararası Bitki Biyolojisi Kongresinde, "Sosyoekonomik Kalkınmada Doğa İnsan İlişkileri" konulu konferans, Türk Sineması oyuncularından Uzman Biyolog Ediz Hun tarafından verildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki konferansta konuşan Türk Sineması oyuncusu Uzman Biyolog Ediz Hun, dinç kalmak için sürekli aktivite içerisinde olmak gerektiğini ifade etti. Sosyal yaşamın, insanı formda tuttuğundan bahseden Ediz Hun, kişilerdeki fiziksel, ruhsal durum ve sosyal yaşamın bireyler açısından önemli olgular olduğuna dikkat çekti. İlk çevre konferansının 1972'de yapıldığını söyleyen Uzman Biyolog Ediz Hun, o günden sonra 5 Haziran'ın, Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını kaydetti. Evrende her şeyin bir enerjisi olduğuna dikkat çeken Hun, çevre konusunun herkesi ilgilendirdiğini dile getirdi. Çalışmanın önemine değinen Hun, insanların beynini çalıştırma olasılığının dinç kalma potansiyelini etkileyeceğini vurguladı. Sağlıklı kalmak için sevmek ve çevreyi korumak gerektiğini dile getiren Hun, çağdaş yönetim ve global yaklaşımda, demokrasi, hak ve hukuk ayrıca çevre koruma gibi üç temel unsurun olduğuna dikkat çekti. Bilim ve sanat için bir kuşun iki kanadı benzetmesini yapan Hun, bütün üniversitelerde bilim ve sanata önem verildiğini aktardı.

"Herkes eşit haklara sahip"

1952'den sonra çevre konularının gelişmiş ülkelerde konuşulmaya başladığını söyleyen Hun, dünyadaki tüm canlıların eşit yaşam hakkına sahip olduğuna dikkat çekti. Karadaki buzulların erimesinin çevreyi olumsuz yönde etkileyeceğinin altını çizen Hun, dengelerin bozulmaması açısından, insanların doğayı korumak zorunda olduklarını vurguladı. Zararlı kimyasalların azaltılmasının çevreyi olumlu yönde etkileyeceğinin altını çizen Hun, aşırı kalabalık yerine, iyi yetiştirilmiş insanların olması gerektiğini söyledi. Dünyadaki hiçbir şeyin sonsuz olmadığı bilgisini veren Hun, kaynakların rasyonel biçimde kullanılması gerektiğini belirtti.

Sözlerinde "Sevgi" temasını da işleyen Hun, her insanın sevgi ile yoğrulması gerektiğini vurguladı. Hazreti Mevlana ve Yunus Emre'den sözlerinden örnekler veren Hun, "Yolumuz sevgi yolu" dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, kongrenin Edis Hun'un katılımıyla daha da güzelleşen bir program olduğunu vurguladı. SÜ'nün son 2 günde, 5 uluslararası kongreye ev sahipliği yaptığını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, bu bakımdan da üniversitenin stratejik ve büyük olduğuna dikkat çekti. I. Uluslararası Bitki Biyolojisi Kongresi'nin ilk defa Konya'da düzenlenen bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Okka, program kapsamında önemli bitki florasının tartışıldığı bir etkinlik olduğuna dikkat çekti. Selçuk Üniversitesi olarak bu yıl 43. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını kaydeden Prof. Dr. Okka, girişimci üniversite sıralamasında son derece üst sıraya çıktıklarını dile getirdi. YÖK tarafından belirlenen araştırmacı üniversiteler sıralamasında olduklarını ifade eden Prof. Dr. Okka, her geçen gün Türkiye'nin stratejik üniversitesi olma yolunda ciddi adımlar attıklarının altını çizdi. Prof. Dr. Okka, bu ilerlemelerde düzenlenen oturumların, uluslararası kongre ve konferansların etkisinin son derece büyük bir öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Konferans Başkanlığını Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Tugay yaparken, programa çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Ediz Hun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title