Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Efeler ve Çine ilçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Efeler ve Çine ilçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Tellidede Mezarlığı Şehitliği'nde düzenlenen tören, Aydın Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği ile Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği'nin çelenk sunmasıyla başladı.

Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı atışı gerçekleştirildi.

Şehitlik defterini imzalayan Vali Ömer Faruk Koçak, "Uğrunu can verdiğiniz değerleri kıymetli emanetleri sonsuza dek taşımak bizlerin en kutsal görevi olduğunun şuurundayız. Şanlı tarihimizde nice zaferleri bize armağan eden vatanın bölünmez bütünlüğü milletin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen siz aziz şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi hürmet ve saygıyla anıyor açtıkları aydınlık yolda ilerleyeceğimize söz veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından şehitler için dua edildi, protokol üyelerince şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Bazı şehit yakınlarının gözyaşı döktüğü görüldü.

Programa, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Garnizon Komutanı Personel Albay Mehmet Parım, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz, Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Çine

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Kuvayi Milliye Parkı'nda tören yapıldı.

Törende, Kaymakamlık, İlçe Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığınca Şehitler Anıtı'na çelenk sunuldu.

Buradaki törenin ardından program, Belediye Kültür Merkezinde devam etti. Programda lise ve ilkokul öğrencilerince şiirler okundu, savaş dönemleri canlandırıldı.

Programa, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, kamu kurum ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Garnizon Komutanlığı Çanakkale Aydın Çine Politika Güncel Haberler

title