Haberler

Şehit uzman çavuş ismail türk, son yolculuğuna uğurlandı

ŞANLIURFA'da, TIR'ın, Jandarma Özel Harekat (JÖH) timinin taşındığı midibüse arkadan çarptığı kazada şehit olan Uzman Çavuş İsmail Türk (26), memleketi Tokat'ın Almus ilçesinde, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Birecik'e bağlı kırsal Ağırtaş Mahallesi'nde, dün iki aile arasında çıkan kavga ihbarının ardından olay yerine Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'na bağlı JÖH timi sevk edildi. Timi taşıyan Ahmet Baykuş yönetimindeki 63 KS 840 plakalı sivil midibüse, Şanlıurfa- Gaziantep yolu Taşlı Höyük mevkisinde, arkadan gelen A.B. yönetimindeki 01 BH 895 plakalı TIR çarptı. Kazada 15 asker yaralandı.

Kaldırıldığı hastanede dün şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Türk'ün cenazesi, Şanlıurfa'daki törenin ardından askeri uçakla Tokat Havalimanı'na getirildi. Bir yıl önce evlenen ve 4 aylık hamile olan şehidin eşi Kezban Türk de aynı uçakla kente geldi. Semiha ve Mustafa Türk çiftinin 6 çocuğundan 4'üncüsü olan şehit İsmail Türk'ün Türk bayrağına tabutu askeri uçaktan alınıp, Tokat Belediyesi'ne ait cenaze aracına götürülürken, yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Türk'ün cenazesi daha sonra Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyündeki baba ocağına götürülerek burada helallik alındı. Bu sırada annesi Semaha Türk, "İsmail, yavrum" diyerek gözyaşı döktü. Ormandibi köyü meydanında, sağanak altında, şehit İsmail Türk için kılınan cenaze namazına, Tokat Valisi Ozan Balcı, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ile şehidin ailesi ve yaklaşık bin kişi katıldı.

İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş İsmail Türk, köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Türk Tokat Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
title