Haberler

Şehit Öğretmen Aybüke, Gelin Duvağıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

Batman'ın Kozluk ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, gelin duvağıyla son yolculuğuna uğurlandı.

TERÖR SALDIRISINDA ŞEHİT OLMUŞTU

Batman'ın Kozluk ilçe merkezinde, önceki gün daha önceden gasp ettikleri ve içerisine patlayıcı yerleştirdikleri ticari araçtan inen teröristler, belediye başkanının aracına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlemişti. Saldırıda, 4 öğretmen arkadaşı ile birlikte başka bir araçla olay yerinden geçen ve Ekim 2016'da ilçeye müzik öğretmeni olarak atanan 23 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın, kurşunların hedefi olarak yaralanmıştı. Ağır yaralı olarak İlçe Devlet Hastanesine kaldırılan Yalçın, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.
GÖZYAŞLARI SEL OLDU, TERÖRE LANET YAĞDI

Şehit öğretmenin cenazesi Batman'daki törenin ardından dün uçakla Ankara'ya daha sonra buradan da akşam saatlerinde karayoluyla doğum yeri olan Osmancık ilçesine getirildi. Sabah saatlerinde Osmancık Devlet Hastanesi morgundan alınan genç öğretmenin al bayrağa sarılı naaşı, cenaze töreninin yapılacağı İlçe Kaymakamlığı binası önüne getirildi. Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yılmaz için düzenlenen cenaze törenine katılmak üzere Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da ilçeye geldi. Gözyaşlarının sel olduğu cenazede lanet yağdı.
BAKAN YILMAZ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Törendeki konuşmada gözyaşlarını tutamayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ''Ölüm mutlak. Herkesin kapısını çalacak. Ne bir dakika ileri gidebilir ne bir dakika geri kalabilir. Üzüntümüz Yunus ile aynı. 'Şu dünyadan bir nesneye yanar için göynüm özüm, gencecik iken ölenlere gök ekini biçmiş gibi'. Aybüke'nin yapacağı daha çok şey vardı. Bu millet kendisi için çalışanları ilelebet unutmaz'' dedi.
"KİMSE BİZLERİ YILDIRAMAZ"

Kızının tabutu başında konuşan Sadık Yalçın, Türklerin 5 bin yıldır bu topraklarda olduğunu belirterek, "5 bin yıl değil, 500 bin yıl daha buradayız Allah'ın izniyle. Kimse bizleri yıldıramaz. Bu vatan tarihte Türk kalmaya devam edecek. Bugün de Türk, yarın da Türk ne mutlu Türküm diyene" dedi.

Şehit öğretmenin arkadaşları Aybüke öğretmenin tabutuna sarırılarak gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin amcası Ertuğrul Şahin, ağlayanları uyararak terör örgütünü sevindirmeyeceklerini belirtti.
ADI GÖREV YAPTIĞI OKULA VERİLECEK

PKK'lı teröristlerin Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik saldırısı sırasında şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın ismi görev yaptığı okula verilecek.

"ANNEMİZ GİBİYDİ"

Öğrencilerinden Dilek Avcı, şehit öğretmenin kendilerine anne şefkatiyle yaklaştığını ve yakından ilgilendiğini anlattı.

Şenay Aybüke Yalçın'dan çok şey öğrendiklerini dile getiren Avcı, "Çok kısa sürede bize çok şeyler öğretti. Terör saldırısına maruz kaldı, mekanı cennet olsun. O bizim sadece müzik öğretmenimiz değildi, bir rehber öğretmen gibi dertlerimize ortak oluyordu. Bir öğretmendi ama annemiz gibiydi, çok iyiydi" ifadelerini kullandı.

Firdevs Akın da "Aybüke öğretmenimiz çok iyiydi. Ondan çok şey öğrendik. Örnek alınacak bir öğretmendi. Bize her konuda çok desteğini gördük. Çok üzüldük, keşke böyle olmasaydı" şeklinde konuştu.

Cenazeden diğer fotoğraflar:

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Batman Kozluk Çorum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
title