Haberler

Şehit annesi Sevgi Daşdemir'den sert açıklama

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Selçuk Paker'in annesi Sevgi Daşdemir, Erzurum'da yaptığı açıklamada, oğlunun şehadeti için gurur duyduğunu belirterek, bazı siyasi liderlere eleştirilerde bulundu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda 30 Ocak 2016'da şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Selçuk Paker'in annesi Sevgi Daşdemir, Erzurum'da basın mensuplarına açıklama yaptı.

Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Erzurum'a gelen Daşdemir, Erzurum Kalesi önünde yaptığı açıklamada, oğlu Paker'in şehadeti çok istediğini belirterek, "Rabb'im her kuluna şehadeti nasip etmediği gibi her anneye de şehit annesi olmayı nasip etmiyor. Biz Selçuk'a gelene kadar çok şehit verdik." dedi.

Daşdemir, şunları söyledi:

"Biz bu vatan, bayrak ve ezan uğruna evlatlarımızı şehit verdik, dövünmedik ama diğer taraftan kalkıp da 'Selahattin Demirtaş'a özgürlük, Abdullah Öcalan'a, zincirleri kıracağız' diyorlar. Güzel evlatlarımızı feda ettik, 'vatan sağ olsun' dedik. İnsanlar, yani malum kişilere, hakaret etmek ve bir şey söylemek istemiyorum ama bizim evlatlarımızın kanı üzerinden kendilerine siyaset yapmaya çalışıyorlar. Onlara hakkımı helal etmiyorum."

Oğlunun şehit düştüğü zaman 11 aylık evli ve gelininin 2 aylık hamile olduğunu hatırlatan Daşdemir, "Selahattin Demirtaş'ı özgür bırakırken evladımı toprağın altından çıkarıp da eşine, evladına, bana kavuşturabilecekler mi? Oğlumun şehit olduğu yerin fitilini ateşleyen Selahattin Demirtaş'tı, lanet olsun. Abdullah Öcalan, Allah inşallah onlara gün yüzü göstermesin." diye konuştu.

Anne Sevgi Daşdemir, Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a eleştirilerde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Erzurum Selçuk Sur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title