Haberler

Şehit Anaları ve Eşleri Şehit Mezarlarındaki Karları Temizledi

KAYSERİ'de şehit anneleri, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü nedeniyle garnizon şehitliğine giderek, şehit çocuklarının mezarlarındaki karları temizledi.

KAYSERİ'de şehit anneleri, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü nedeniyle garnizon şehitliğine giderek, şehit çocuklarının mezarlarındaki karları temizledi. Mardin'de şehit olan ve iki gün önce toprağa verilen  Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın eşi Esra'nın mezar başındaki özleri yürek dağladı.

Garnizon Şehitliğinde düzenlenen programa Vali Süleyman Kamçı, 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler ve Dul Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Yılmaz Üçkan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Düzenlenen tören öncesi şehit anneleri çocuklarının kar yağan mezarlarını temizleyip çiçek koydu. Gözyaşı döken şehit aileleri, evlatları için dualar okudu. Törende Sami Yangın Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Demir, 'Çanakkale Şehitleri' isimli şiiri okudu. Ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler ve Dul Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Disiplin Kurulu Üyesi şehit eşi Zümrüt Demir konuşma yaptı. Demir konuşmasında, "Bizler şehitlerimize borçluyuz. O yüzden nereden geldiğimizi, ne yapmamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekiyor. Biz diyoruz ki, vatan evimizin eri, odamızın direğidir" dedi. Vali Süleyman Kamçı ise, şöyle dedi:

"Bugün 102'nci yılını andığımız Çanakkale Deniz Zaferi, millet olarak bütün zorluklara yokluklara ve düşmanın çokluğuna karşı kazanılmış büyük bir zaferdir. Milletimizin çağın tüm imkanları ile donatılmış ordulara karşı maddi imkansızlıklar içinde verdiği mücadele birçok sömürülen millete ilham vermiştir."

"BEN YİĞİDİMİ ASKER YAPACAĞIM"

Mardin-Diyarbakır karayolunda mayın taraması yaparken PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdiği bombayı patlatmaları sonucu şehit olan ve 2 gün önce toprağa verilen Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın ailesi de garnizon şehitliğine gelerek dualar etti.

Şehit Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın eşi Esra Yıldırım, "Bir tanem elime karanfil verdiler. Biz faniyiz. Sen meleksin. Oğlumuz üşür diye getiremedim. Hakkını helal et. Ben Allah katında şehit eşliğine layık görülmüşüz. O benim ilkokul arkadaşımdı. Biz birbirimizi çok sevdik. Ben Mahmut'uma layık olacağım. Oğlunu onun istediği şekilde terbiyeli bir çocuk yetiştireceğim. Ben yiğidimi asker yapacağım. Yiğidim kanını yerde koymayacak. Sen nefessiz kaldın, çocuğumuz nefesini alacak. Kız çocuk istiyordun. Cennette kız çocukların olsun. Ben seni kalbime gömdüm. Mahmut'um rüyama gel" diyerek gözyaşı döktü.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Yıldırım Çanakkale Kayseri Mardin Politika Güncel Haberler

title