Haberler

ŞANLIURFA - Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi tanıtıldı

Güncelleme:

-Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi -Toplantı salonu -Toplantıya katılanlar -Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Öztoprak'ın proje hakkında bilgi vermesi -Katılımcıların atölyeleri gezmesi Şanlıurfa'da Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi...

-Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

-Toplantı salonu

-Toplantıya katılanlar

-Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Öztoprak'ın proje hakkında bilgi vermesi

-Katılımcıların atölyeleri gezmesi

Şanlıurfa'da Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi tanıtıldı

Şanlıurfa'da Avrupa Birliğince (AB) finanse edilen Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu 8 ilde 56 mesleki ve teknik eğitim okulunu kapsayan "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi" (SEUP) tanıtıldı.

Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Öztoprak, tanıtımdaki konuşmasında, projeyle Suriyelileri çalışma hayatına kazandırmak, niteliklerini artırmak, ekonomik ve sosyal bütünleşmeyi sağlamanın amaçlandığını söyledi.

Projenin mültecilerin yoğun olarak yaşadığı 8 ili kapsadığını belirten Öztoprak, şöyle konuştu:

"Projenin özel amacı geçici koruma altındaki Suriyeli ve Türk gençleri kapsayıcı, kaliteli meslek ve teknik eğitim-öğretim erişimlerini sağlamaktır. İş piyasasının ihtiyaçları göz önüne alınarak atölyelerimiz ve en son teknoloji ürünü ekipmanlarla donatılmış, alt yapıları yenilenmiş ve örnek eğitim ortamları haline getirilmiştir. Bu eğitim ortamında kazandırdığımız geçici koruma altındaki Suriyelilerin yanı sıra Türk öğrencilere ulaşım, eğitim materyali, öğle yemeği için destek sağlanmıştır. Türkiye'de 56 okul bu projeden faydalanmıştır. Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de Şanlıurfa'daki 7 okuldan bir tanesidir."

Proje koordinatörü Melih Aydın'ın sunumun ardından katılımcılar okuldaki atölyeleri gezdi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Programa, Şanlıurfa vali yardımcıları Metin Esen, Yasin Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

milli eğitim bakanlığı Anadolu Lisesi Şanlıurfa Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title