Haberler

Samsun Tso'dan Mültecilere İftar

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STO) bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezince mültecilere iftar programı düzenlendi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STO) bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezince mültecilere iftar programı düzenlendi.

STO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bir restoranda Dünya Mülteci Günü nedeniyle "Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri Ağı" projesi kapsamında, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Samsun İl Temsilciliği işbirliğinde mültecilere yönelik iftar programı düzenlendi.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun programda yaptığı konuşmada Türkiye'nin 3.1 milyon kişiyi aşan göçmen akınıyla, dünyada en büyük göçmen nüfusuna sahip ev sahibi ülke konumunda olduğunu belirterek, " Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin yüzde 90'ı kamplar dışında yaşamakta ve temel hizmetlere sınırlı erişimi bulunmaktadır. MEB'e göre halen 900 bin okul çağında Suriyeli çocuk bulunmakta ve bunların yalnızca 340 bini okula devam etmektedir. Avrupa Komisyonu Türkiye genelinde dezavantajlı durumdaki, özellikle kamplar dışında yaşan mültecilere destek sağlamaktadır." ifadelerini kullandı.

Samsun ve çevresinde ikamet eden Irak, İran, Afganistan, Suriye ve çeşitli Afrika ülkelerinden 200'e yakın mültecinin katıldığı programa Samsun Vali Yardımcıları Ali Galip Saral ve Faruk Necmi Kurt, SGK İl Müdürü Ünal Kaya, İl Göç İdaresi Müdürlüğü Yetkilisi Faruk Toraman katıldı.

İftar sonrası ilgili kurum yetkilileri tarafından, mültecilerin sorunları dinlenerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Salih Zeki Murzioğlu Avrupa Birliği Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title