Haberler

Samsun'da 2021 yılındaki suçların aydınlatılmasında yüzde 95 başarı

Güncelleme:

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, 2021 yılında meydana gelen suçların aydınlatılmasında yüzde 95 başarı sağlandığını belirtti.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, 2021 yılında meydana gelen suçların aydınlatılmasında yüzde 95 başarı sağlandığını belirtti.

Dağlı, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, 2020 ile 2021 yılı asayiş verilerini karşılaştırılarak, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Samsun'un suç aydınlatmada yüzde 95 ile ülke ortalamasının üzerinde olduğuna işaret eden Dağlı, "Kapkaç olayları eskisi gibi yok, çünkü bu konunun üzerine gidildi ve yüzde 41 gibi azalış kaydettik. Hem internet yoluyla hem de telefonla yapılan dolandırıcılıkta ise yüzde 18 gibi bir artış var. Bu konuda vatandaşlarımızın daha fazla duyarlılık göstermesini istiyoruz." dedi.

Narkotik Suçlara Mücadele Şube ekiplerince yürütülen çalışmalarda yüzde 141'lik artışla yakalanan şüpheli sayısının 5 bin 587'e çıktığını anlatan Dağlı, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince 2 bin 62 kişi yakalanırken, suç aydınlatma oranı yüzde 100 oldu. Yıl boyunca 4 milyon 738 bin 652 kişiye Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapılarak 21 bin 95 aranan şüpheli yakalandı. Yaptığı aramalarda 332 kilogram esrar, 857 gram toz esrar, 14 kilogram metamfetamin, 838 gram kokain, 1 milyon 196 bin 953 kök Hint keneviri, 245 bin 416 sentetik ecza hapı, 16 milyon 662 bin makaron ve 4 bin 829 kaçak tarihi eser ele geçirildi." ifadelerini kullandı.

Dağlı, trafik denetimlerinde 2 milyon 55 bin 247 araç ve sürücünün sorgulanarak, 194 bin 362 araca yönelik işlem yapıldığını, 15 bin 951 aracın ise trafikten men edildiğini kaydetti.

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığının geçen yıl seyir süresinde yüzde 64,4'lük artış sağladığına dikkati çeken Dağlı, arama kurtarma sayısının ise yüzde 23,36 arttığını vurguladı.

Toplantıya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Albay Ahmet Bahadır da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Zülkif Dağlı Karadeniz Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title