Haberler

Sakarya Meydan Muharebesini anlatan Diriliş Yolu belgeseli Polatlı'da çekildi

Güncelleme:

Ankara'nın Polatlı ilçesinde Sakarya Savaşının Belgeseli çekildi.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde Sakarya Savaşının Belgeseli çekildi.

"Diriliş Yolu" adlı belgesel, Mangal Dağı'nda başlayan ve Duatepe'de zaferle sonuçlanan Sakarya Savaşı'nın geçtiği 106 kilometrelik hat üzerinde yürüyen doğa sporcuları eşliğinde anlatılıyor.

Filmde, Ankara'nın Haymana ve Polatlı ilçelerini kapsayan 106 kilometrelik hatta 22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi, doğa yürüyüşçüleri eşliğinde izleyicinin bilgisine sunuluyor.

Belgeselde, Sakarya Savaşı Milli Parkı alanında bulunan Mangal Dağı, Kirazoğlu Köyü, Türbe Tepe, İkiz Tepeler, Demirözü Köyü, İnler Katırancı Köyü, Gazitepe, Avdanlı Köyü, Sarıçal Tepe, Yıldız Dağı, Beştepeler, Sakarya Köyü, Kartal Tepe ve Duatepe hattında yaşananlar tarihi veriler eşliğinde anlatılıyor.

Dedesinin Sakarya Meydan Muharebesinde şehit olduğunu hatırlatan Diriliş Yolu Belgeseli Yönetmeni Kadir Uluç, milli kurtuluş mücadelesinin gerçekleştiği alanları anlatan bir belgeseli Türkiye Dağcılık Federasyonunun katkılarıyla Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkeziyle birlikte 106 kilometrelik alanda 5 bölüm sürecek bir belgesel olarak çektiklerini söyledi.

Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi Genel Koordinatörü Kadim Koç, Diriliş Yolunun Polatlı Belediyesi, Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Ankara'da bulunan dağcılık kulüplerinin ortak çalışması Milli Parklar Müdürlüğünün desteğiyle ortaya çıkarıldığını anlattı.

Koç, "Sakarya Meydan Muharebesinde yüz yıl önce dedelerimizin yapmış oldukları o fedakarlıkları yol boyunca insanlara anlatabilmek ve yüz yıl önce yaşananları insanlara az da olsa yaşatabilmek için bu yol belirlenmiştir." diye konuştu.

Anadolu Doğa Kulübü Spor Derneği (ADOG) Başkanı Mehmet Salim Erdal, 2018 – 2019 yıllarında yaptıkları çalışmalarla Diriliş Yolu rotasını oluşturduklarını anlatarak, belgeselde yer almaktan onur duyduklarını ifade etti.

Belgesel, Anadolu Doğa Kulübü Spor Derneği, Ankara Dağcılar ve Spor Kulübü Derneği ve Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi gönüllülerinin 106 km'lik rotayı takip etmesiyle gerçekleştirildi.

Diriliş Yolu Belgeselinin Avdanlı Köyü – Sarıçal Tepe arasında gerçekleşen çekimlerine Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve Prof. Mecit Vural da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Polatlı Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title