Haberler

Sakarya'da Sulu Tarımla Çiftçinin Geliri Arttı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Sakarya'da son 15 yılda inşa edilen sulama tesisleriyle 28 bin 620 dekar arazinin sulamaya açıldığını belirterek, sulu tarımla çiftçilere yıllık 22 milyon lira zirai gelir artışı sağladıklarını, ayrıca inşaat çalışmaları devam eden 9 sulama...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Sakarya'da son 15 yılda inşa edilen sulama tesisleriyle 28 bin 620 dekar arazinin sulamaya açıldığını belirterek, sulu tarımla çiftçilere yıllık 22 milyon lira zirai gelir artışı sağladıklarını, ayrıca inşaat çalışmaları devam eden 9 sulama tesisiyle 45 bin 630 dekar araziyi daha sulamaya açacaklarını bildirdi.

DSİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, DSİ'nin Sakarya'ya yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları suyla buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiği bildirildi.

Sakarya'da tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisinin su yapıları olduğu ifade edilen açıklamada, "Sakarya'ya 2 baraj ve 1 gölet inşa ettik. DSİ tarafından Sakarya'da Pamukova Çilekli Barajı ve bu barajın sulamasını tamamlayarak 3 bin 170 dekar arazi sulamaya açıldı. 2016 yılında hizmete aldığımız Pamukova Kemaliye (Deveboynu) Barajı ile 2 bin 390 dekar arazinin sulanması sağlanacaktır. Adapazarı Aşırlar Göleti kapsamında da bin 770 dekar arazinin sulanması sağlanmaktadır. 3 baraj ve 5 gölet daha inşa ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Sakarya'nın su kaynaklarını en güzel şekilde değerlendirildiğini belirtti.

Sakarya'da birbirinden önemli 3 baraj ve 5 gölet daha inşa ettiklerini, bu barajlardan birisinin kentin içme suyu ihtiyacını karşılayacak Ballıkaya Barajı olduğunu aktaran Acu, "98 metre yüksekliğe sahip bu baraj ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı merkez, Erenler, Serdivan, Yazlık, Sinanoğlu, Güneşler, Kazımpaşa, Hanlı, Nehirkent, Bekirpaşa, Çaybaşı-Yeniköy, Akyazı-Karapürçek, Gücücek, Sapanca, Arifiye, Kırkpınar, Kurtköy, Hendek, Yeşilyurt, Ferizli, Söğütlü, Gölkent, ve Limandere yerleşim yerlerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamış olacağız. İnşaat çalışmaları hızla devam ediyor. İnşallah 2019 yılı içerisinde tamamlayarak hizmete alacağız." açıklamasında bulundu.

"Yıllık 22 milyon lira zirai gelir artışı sağladık"

Sakarya'da sulanan alanların arttırılacağını vurgulayan Acu, kentte son 15 yılda inşa edilen sulama tesisleriyle 28 bin 620 dekar arazinin sulamaya açıldığının altını çizdi.

Acu, şunları kaydetti:

"Sulu tarımla çiftçilerimize yıllık 22 milyon lira zirai gelir artışı sağladık. Ayrıca inşaat çalışmaları devam eden 9 sulama tesisiyle 45 bin 630 dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Sakarya'da taşkın riski fazla olduğu için taşkın koruma tesisleriyle halkımızı ve toprağımızı koruduk. Son 15 yılda inşa ettiğimiz 52 taşkın koruma tesisiyle 150 meskun mahal ve 130 bin 460 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. Ayrıca 7 taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Adapazarı Pamukova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title