Haberler

Samsun'da günlük Kovid-19 vaka sayısı 40'a kadar düştü

Güncelleme:

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, kentte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka insidans hızının yüz binde 1600'lerden yüz binde 30'lara kadar gerilediğini, günlük vaka sayısının da 3 binlerden 40'a kadar düştüğünü bildirdi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, kentte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka insidans hızının yüz binde 1600'lerden yüz binde 30'lara kadar gerilediğini, günlük vaka sayısının da 3 binlerden 40'a kadar düştüğünü bildirdi.

Oruç, yaptığı yazılı açıklamada, ülke ve şehir gündemini yaklaşık iki yıldır işgal eden Kovid-19 salgınına karşı Vali Zülkif Dağlı koordinasyonunda sağlık ekipleriyle etkin bir filyasyon ve aşı çalışması yürüttüklerini belirtti.

Bu süreçte Kovid-19'un 400 bin Samsunlunun hayatına temas ettiğine, neredeyse kentteki her 3 kişiden birinin bu hastalıkla tanışmak zorunda kaldığına işaret eden Oruç, şunları ifade etti:

"İnsanlarımızı koruma adına aşı uygulama ekiplerimiz tarafından şehrimizde 2 milyon 600 bin doz aşı yapıldı. 950 bin vatandaşımız iki doz aşısını yaptırarak Samsun'u aşının koruyucu etkisi altına almamızda bize yardımcı oldu. Bu ortak tavrın sonucunda iki aylık süre zarfında vaka insidans hızımız yüz binde 1600'lerden yüz binde 30'lara kadar geriledi. Günlük vaka sayımız 3 binlerden 40'lara kadar düştü. Dün itibarıyla ilimizdeki tüm yoğun bakımlarımızda sadece 20 koronavirüs hastamız kalırken, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanemizde bugün itibarıyla Kovid-19 tanılı yoğun bakım hastamız kalmadı. Yine dün itibarıyla Havza ve Ladik ilçelerimizde tek pozitif vaka bile görülmezken, Vezirköprü ve Ayvacık ilçelerimizde sadece birer vaka tespit edildi."

Bu verilere bakıldığında karanlık tablonun Samsun için geride kaldığını, artık Kovid-19'un sonuna gelindiğini gördüklerini vurgulayan Oruç, "Kovid-19'a karşı toplum olarak el birliğiyle sürdürdüğümüz büyük mücadelede aşının bize kattığı güçle bu noktanın çok yakınındayız. Bağışıklık düzeyimiz istenen seviyeye geldi. Samsun'un artık aşının koruyucu gücü altında olduğunu söyleyebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Oruç, bu mücadelede son adımların atılmasının, kişisel önlemlere bir süre daha devam edilmesinin, hastalığın kentin ve insanların gündeminden çıkartılmasındaki önemine değindi.

Hastanelerden gelen verileri titizlikle takip ettiklerini ve Kovid-19 hastasının kalmadığı günleri duyuracakları anı sabırsızlıkla beklediklerini belirten Oruç, "İnşallah Ramazan Bayramı'na kadar bu noktaya geleceğiz. Herkesin huzur içinde birbirini göreceği ve özlem gidereceği günler artık çok yakın." ifadesine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title