Haberler

Direnişin son kalesi de düştü! Azovstal'daki Ukrayna askerleri Ruslara böyle teslim oldu

Güncelleme:

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Mariupol'deki Azovstal Metalurji Fabrikası'nda bulunan Ukrayna askerlerinden son grubun da teslim alınarak tamamen boşaltıldığını söyledi.

"TAMAMEN BOŞALTILDI"

Konaşenkov, Azovstal Fabrikası'ndaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.21 Nisan'dan bu yana fabrikanın içinde bulunan Ukrayna Azov taburu askerlerinin kuşatma altında olduğunu hatırlatan Konaşenkov, "Fabrika sahası tamamen boşaltıldı. Savaşçıların saklandığı işletmenin yeraltı tesisleri Rus Silahlı Kuvvetleri'nin tam kontrolüne girdi." ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı: Azovstal'daki son Ukrayna askerleri de teslim oldu

TESLİM OLDULAR

Azovstal'dan 16 Mayıs'tan bu yana operasyon boyunca toplam 2 bin 439 Azov taburu ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri mensubu askerin silah bırakarak teslim olduğunu aktaran Konaşenkov, bugün 531 kişilik son grubun da teslim olduğunu dile getirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı: Azovstal'daki son Ukrayna askerleri de teslim oldu

PUTİN'E RAPOR VERDİLER

Azov taburu komutanının özel bir zırhlı araçla fabrika sahasından çıkarıldığı bilgisini paylaşan Konaşenkov, Mariupol şehrinin ve Azovstal Fabrikası'nın tamamen kurtarılması, buradaki operasyonun sona ermesiyle ilgili olarak Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e rapor verdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Dünya

Ukrayna Rusya Haberler

500

Yorumlar (4)

Aykut Kalanoğlu:

ABD nin Ukrayna düzenbazlıklarının hepsi tek tek geri tepti gönderdikleri silahlar daha yoldayken toz duman edildi şimdi kaşınan 2 ülke var İsveç ve Finlandiya inşallah akıllanıp gaza gelmekten ABD nin kuklası maşası olmaktan vaz geçerler !

27
9
yanıtYanıtla
mehmet:

isveç zaten pkk nın kuklası olmuş. umarım rusya isveçe girer.

yanıt27
yanıt5
YYasin Sit:

Rusya gezegen çapında çin-abd-avrupa basta olmak üzere siyonist tüm firma ve aileleri tesbit ve ablukaya almadıkça.. Bu oyunlar bitmez..

28
8
yanıtYanıtla
Narter Nart:

size garantili taahhüt ediyorum. Allah, rusların belasını verecek.

7
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title