Haberler

Röportajında Söyledikleriyle Gündem Olan Mazhar Alanson Kimdir?

Güncelleme:

Verdiği röportajda söyledikleriyle bir kesimin tepkisine maruz kalan MFÖ grubunun ünlü solisti Mazhar Alanson kimdir?

BABASI BAŞ TROMPETÇİYDİ

Yılların sanatçısı Mahmut , 13 Şubat 1950 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Şarkıcı, gitarist, söz yazarı ve oyunculuk yetileri olan, Mazhar-Fuat-Özkan grubunun Mazhar'ının, babası Ferruh Alanson, annesi Melek Alanson'dur. Ferruh Alanson, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda baş trompetçiydi, annesi Melek Alanson ise ilkokul öğretmeniydi. Müzikle çocukluğundan bu yana iç içe olan Mazhar Alanson, ortaokulu TED Ankara Koleji'nde, liseyi ise Kadıköy Maarif Koleji'nde okudu, fakat son sınıfta okuldan atıldı.

Röportajında Söyledikleriyle Gündem Olan Mazhar Alanson Kimdir?

FUAT GÜNER İLE ''KAYGISIZLAR''I KURDU

Birçok enstrümanı çalabilen şarkıcı, 1966 yılında İstanbul Fenerbahçe Kalamış sahilinde The Beatles'ın yeni çıkan albümünü alırken ile tanışıp arkadaş oldu. İki arkadaş ''Kaygısızlar'' grubunu kurarak konserler vermeye başladı.Dönemin meşhur yabancı şarkılarını seslendirdikten sonra Barış Manço ile plak yaptı ve ardından solo plaklar çıkardı. Yabancı şarkılara Türkçe sözler yazarak söz yazarlığına başladı.1971 yılında da Özkan Uğur ile tanıştı.

İLK ALBÜM, ''TÜRKÜZ TÜRKÜ ÇAĞIRIRIZ''

Alanson, Ankara Devlet Tiyatrosu'nda bir süre çalıştı ve ardından Mazhar-Fuat olarak ilk albümü ''Türküz Türkü Çağırırız''ı çıkardı.Bu albümde ünlü halk ozanlarının şiirlerini besteledi ve ''Bu Ne Biçim Hikaye Böyle'', ''Nerde Hani'', ''Güllerin İçinden'' şarkılarını yazdı.

Röportajında Söyledikleriyle Gündem Olan Mazhar Alanson Kimdir?

''ŞAHLARI DA VURURLAR'' MÜZİKALİNDE OYNADI

Gruba 1974 yılında , Galip Boransu ve Ayhan Sicimoğlu'nun katılmasıyla grup ''İpucu Beşlisi'' adını aldı. Grubun ilk çalışması ''Heyecanlı'' adındaki 45'lik plaktı. İlerleyen süre içerisinde grup dağıldı. Mazhar-Fuat-Özkan bir süre Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Seyyal Taner gibi isimlerle çalıştı. Aynı dönemde Alanson, Ferhan Şensoy'un ''Şahları Da Vururlar'' adlı müzikal oyununda yer aldı. Oyunculuğa da dönüş yapmış olan Mazhar Alanson, müzikal ile beraber ''Şahları Da Vururlar'' müzikalinin bestesine söz yazarak ''Ele Güne Karşı'' albümünü çıkardı.

Röportajında Söyledikleriyle Gündem Olan Mazhar Alanson Kimdir?

MFÖ OLARAK İKİ DEFA EUROVİSİON 'A KATILDI

Mazhar Alanson, grubuyla 1985'de İsveç'de düzenlenen Eurovision'a ''Diday Diday Day'' parçasıyla katılıp 14. Oldu. Aynı yıl ''Yılın Söz Yazarı'' ödülünü kazandı. Eurovision'a 1988 yılında İrlanda'da tekrara katılan grup bu defa 15. oldu. 1988 yılında ilk filmi ''Arkadaşım Şeytan'' filminde rol aldı.1999'da ''Her Şey Çok Güzel Olacak'' filminde bulundu ve film gişe rekoru kırdı. Ardından 2002'de ''Ekmek Teknesi'' ve ''Çekirdek Aile'' dizilerinde performans sergiledi.2006'da Cem Yılmaz ile ''Hokkabaz'' filminde oynadı. 2014 yılında ''O Ses Türkiye'' adlı yarışma programında da Özkan Uğur ile birlikte jüri üyesi olarak yer aldı.

EDA VE HİLMİ ADINDA İKİ ÇOCUĞU VAR

Eskimeyen sanatçı Mazhar Alanson, 1972 yılında Hale Alanson ile evlendi ve 2002 de çift boşandı. Bu evlilikten Eda ve Hilmi adında iki çocuğu var. Akabinde 2003'de Biricik Suden ile hayatını birleştirdi.

Röportajında Söyledikleriyle Gündem Olan Mazhar Alanson Kimdir?

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mazhar Alanson Mfö Magazin Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title