Haberler

Romanların Hasır Örme Üretim Atölyesi Örnek Çalışma

MERSİN'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği öncülüğünde 12 belediyenin yürütmeye hak kazandığı İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında Toroslar Belediyesi'nin Roman vatandaşlar için açtığı 'Hasır Örme Üretim Atölyesi' Türkiye'ye rol model oldu.

Toroslar Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) bünyesinde kurulan Alsancak Romanlar Eğitim Merkezi, Türkiye'nin çeşitli illerinden Roman Çalıştayı için Mersin'e gelenleri ağırladı. Konukları ağırlayan Toroslar Belediye Başkanı MHP'li Hamit Tuna ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, 20 kadın ile 10 erkek Roman vatandaşın çalışarak, aile ekonomilerine katkıda bulunduğu atölyeyi gezdirerek bilgi verdi. Federasyon Başkanı Daylam, kargı, kamış ekipman ve makinelerinin bulunduğu atölyede Roman vatandaşların hem meslek öğrendiğini, hem de yurt içi ve yurt dışına üretim yaptığı bir konuma geldiğini söyledi.

TÜRKİYE KAZANIYOR

Kendilerine verilen destek için teşekkür eden Daylam şöyle konuştu: "Roman kadınlarımız çalışıyor, Türkiye kazanıyor. Dezavantajlı kişiler için yapılan bu atölye Türkiye'de bir örnek modeldir. Bu çalışmayla Brüksel'de Türkiye'deki en iyi sürdürülebilir eğitim çalışması alanında Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füller'in elinden ödül aldık. Bu ödülümüzü bize bu imkanları sunan değerli başkanımıza ilettik. Toroslar'da yetişen kargılar, kadınlarımızın el becerileri ve makine yardımıyla üretilerek artık yurt dışına da ihraç edilmektedir. Ayrıca atölyede 25 roman gencimiz de kaynak eğitimi almaktadır."

BALIK TUTMAYI ÖĞRETTİK

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu ile birçok ortak proje gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Tuna şöyle dedi:

"Romanlarımıza, 'balık vermeyi değil, balık tutmayı öğreteceğiz' demiştik. Oluşturduğumuz hasır örme üretim atölyesi ile hem meslek öğreniyorlar hem de ürettiklerini ihraç ediyorlar. İnsanlara balık tutmayı öğrettiğimiz zaman hangi noktaya geldiklerini görebiliyorsunuz. Bu atölyede çalışan romanlarımız hem üretiyor hem de ürettiklerin ihraç edebiliyorlar. Biz de böyle üretime dayalı bir sistemi kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Katılımcılar da, Başkan Tuna'yı kutlayarak, atölyenin Türkiye'deki en iyi örneklerden biri olduğunu gördüğünü vurgulayarak, projeyi örnek aldıklarını sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Toroslar Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Merve Veziroğlu'nun eşi tutuklandı mı? Merve Veziroğlu davasında son durum ne? 31 Mart 2024 yerel seçimleri iptal edilirse ne olacak? Bir sonraki yerel seçim ne zaman olacak? Selim Arslangiray kimdir? Zafer Partisi Eskişehir- Seyitgazi Belediye Başkan adayı Selim Arslangiray kaç yaşında, nereli? 28 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title