Haberler

Efsanevi Grup Uriah Heep, Ankaralılarla Buluşacak

Güncelleme:

1960'ların sonunda rock müziğin temelini atan gruplardan Uriah Heep, kurulduğu tarihten yaklaşık yarım asır sonra Ankaralıların karşısına çıkacak.

1960'ların sonunda rock müziğin temelini atan gruplardan Uriah Heep, kurulduğu tarihten yaklaşık yarım asır sonra Ankara'lı müzikseverlerin karşısına çıkacak. Heep efsanevi gitaristi Mick Box'un da bulunduğu kadrosuyla 31 Ocak gecesi saat 22.00'de Jolly Joker'de uzun müzik serüveninde silinmez izler bıraktığı Ankaralı müzikseverlere merhaba diyecek.

-ROCK ŞAİRİ BYRON, DAHİ KLAVYECİ HENSLEY YOK...-

Efsanevi İngiliz rock topluluğu Uriah Heep Ankara'dan önce, 29 Ocak'ta Antalya; 30 Ocak'ta da İstanbul Jolly Joker'de konser verecek. Biletix'te sunulan biletlerin fiyatları kentlere göre farklılık gösteriyor. Grup Ankara konserine vip bilet 77.50, normal bilet 34 lira olacak. Heep Türkiye turnesine Mick Box (gitar, vokal), Bernie Shaw (vokal), Phil Lanzon (klavyeli çalgılar, vokal), Russel Gilbrook (davul, vokal) ve Davey Rimmer (bas)'den oluşan kadrosuyla çıkacak. Grubun beyni Ken Hensley, müzik çalışmalarını tek başına sürdürdüğü için yeni kadroda yer almıyor. Dahi klavyeci-gitarist-besteci Hensley son dönemlerde, DVD'si de hazırlanan "The Magicians Birthday Party" özel konseri için gruba dahil olmuştu. Yeni dönem üyelerden basçı Trevor Bolder ise geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybetti. Tarihin en büyük rock vokallerinden biri olan, alkol sorunu nedeniyle 1977'de gruptan ayrılmak zorunda kalan David Byron ise 1985'te hayata veda etmişti.

-ROCK'UN "HÜKÜM DAĞI"NDAN...-

Deep Purple, Black Sabbath, Jethro Tull ve Led Zeppelin gibi gruplarla birlikte rocku tanımlayan gruplardan Heep'in albüm satışları, 4 milyonu ABD'de olmak üzere toplamda 30 milyona ulaştı. Grubun Demons and Wizards, Magician's Birthday, Live, Return the Fantasy, Uriah Heep gibi albümleri, rock müziğin üç kuşağı üzerinde iz bıraktı. Uriah Heep 1970'lerin sonunda hızlı satan disco ve bilgisayar müziğinin yaygınlığı ve temel üyelerinin "karşılaştıkları sorunlar" nedeniyle duraklama dönemine girdi ancak üretkenliğe ara vermedi. Yeni albümler, eski albümlerin yeni basımları ve konserlerle bugüne değin varlığını sürdüren Uriah Heep turnelerine devam ediyor.

-DOG DAY AFTERNOON...-

Uriah Heep'i anımsamakta zorlananlar belleklerini, Al Pacino-Sydney Lumet'in ünlü "Dog Day Afternoon" filmindeki banka/rehin sahnesi ve arka planda çalan rock parçası için zorlayabilir. Heep'in Amerika'da manşetlerde olduğu 1975 yılına ait filmde "Easy Living" kullanılmıştı.

-HEY! RÖPORTAJLARI-

1970'lerde Türk müzik dergisi Hey'in rock listelerinin demirbaşlarından olan ve dergide birçok röpürtajı yayınlanan grup turne programları arasına Türkiye'yi katmamış, ilk kez 2000'li yıllarda İstanbul'a uğramıştı.

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Biletix Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title