Haberler

Rock'n Coke 60 Bin Katılımcıyla Tarihinin Rekorunu Kırdı

Güncelleme:

3 gün boyunca dopdolu bir müzik programı ve çok sayıda müzik dışı etkinlik sunan Rock'n Coke'ta 10 bin kişilik kamp alanı, festivalin ilk günü doldu. Daha geniş ve eğlenceli aktivitelerle dolu Festival alanında 5 farklı sahnede, The Prodigy, Jamiroquai, Arctic Monkeys, Hurts, Editors, Ellie Goulding, Primal Scream, Within Temptation, Triggerfinger, La Roux, Shantel, Selah Sue ve Netsky Live gibi dünya müziğine damga vuran müzisyenler yer aldı. Teoman, Aylin Aslım, Duman, maNga, Can Bonomo, Büyük Ev Ablukada ve daha birçok Türk sanatçı ve grup, festival katılımcılarına doyasıya müzik keyfi yaşattı.

Coca-Cola Türkiye tarafından, 6-7-8 Eylül tarihlerinde, showhow organizasyonuyla ve Sziget danışmanlığında düzenlenen Rock'n Coke Festivali, 60 bin kişiyi ağırlayarak, kendi tarihinin rekorunu kırdı. Bu sene 10. yaşını daha geniş bir festival alanında 100'den fazla sanatçı ve grubun performansıyla kutlayan Rock'n Coke, katılımcılara 24 saat kesintisiz müzik ve eğlenceli aktivitelerle yepyeni bir festival deneyimi yaşattı.

İngiliz gruplar Hurts ve Arctic Monkeys, ilk defa Rock'n Coke festivaliyle Türk müzikseverlerle buluştu ve seyircilerle kurdukları iletişimle festival coşkusunu doruklara taşıdı. Kapanış gününün son iki performansı ise sırasıyla Grammy ödüllü Jamiroquai ve The Prodigy'e aitti.

Festivalin finalini yapan İngiliz grup The Prodigy hipnotize edici ışık gösterisinin eşlik ettiği müziğiyle, festival katılımcılarına unutulmaz bir konser yaşattı.

Rock'n Coke 2013 Twitter TT'de ilk sırada

6-7-8 Eylül tarihlerinde 8. Etkinliğiyle 10. Yaşına özel bir festival deneyimi sunan Rock'n Coke Festivali'nin kamp biletleri ise festivale sayılı günler kala tükendi. 7 Eylül Cumartesi günü ise, festival kombine ve ilk gün biletleri tükendi. Festival katılımcıları, Rock'n Coke'taki eğlenceli dakikalarını sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaştı. Böylece Rock'n Coke, twitter'da trendtopic listesinde bir numara oldu.

Festivalde Türk sanatçı ve grupların sahne performansları büyük beğeni topladı. Teoman ve Aylin Aslım müziklerinin yanında sahne şovlarıyla da dikkat çekerken, Duman, maNga, Melis Danişmend, Büyük Ev Ablukada, Rebel Moves, The Ringo Jets ve Can Bonomo başta olmak üzere Türk müzisyenlerin performansları göz doldurdu.

"Rock'n Coke'ta Ben Niye Yokum" şarkısı ile bir anda internet fenomenine dönüşen Tarık Mengüç ise Festivalin sürprizi oldu. Keşif Sahnesi'nde festival severlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Mengüç, rockçıları dokuz sekizlik ritimlerle coşturdu.

Festival, kültürle buluştu

Rock'n Coke Festivali'nde bu sene geniş bir kültürel alanı kuruldu ve çok sayıda atölye, kültürel etkinlikler ve çeşitli oyunlarla katılımcılara yepyeni bir deneyim yaşattı. Kültürel alandaki davul atölyeleri, atıklardan dönüştürülen malzemelerle tasarım çalışmaları, beyin dalgalarıyla oynanan oyunların yer aldığı teknolojik kurgulardan, yoga ve pilates'e kadar, festival katılımcıları eğlenceli bir hafta sonu geçirdi.

Rock'n Coke Festivalinden ilginç anlar

Rock'n Coke Festivali'nde bu sene 5 farklı sahnede 100'den fazla sanatçı ve grup sahne aldı.

7 Eylül akşamı Rock'n Coke sahnesindeki Hurts, on binlerce hayranına "Çok uzun zamandır Türkiye'ye gelmek istiyorduk, şu anda İstanbul'da Rock'n Coke Festivalinde olmaktan çok mutluyuz" diye seslenirken, mikrofon ayaklığını kırması, coşkuyu doruklara taşıdı.

İngiliz rock grubu Arctic Monkeys'in solisti Alex Turner dinleyicilere "Merhaba Türkiye, harika insanlarsınız" diyerek başladı ve konserini penasını seyircilere fırlatarak tamamladı.

8 Eylül akşamı sahneye adım atmasıyla müthiş bir enerji yaratan Jamiroquai, Türkiye'de olmayı her zaman çok sevdiğini söyledi. Şarkılarını on binlerce Rock'n Coke katılımcısıyla birlikte söyleyen Jamiroquai, seyircilerin arasına atladı ve festivalin en büyüleyici performanslarından birini sergiledi. Seyirciler dansları ve alkışlarıyla eşlik ederken, Jay Jay, konserini muhteşem havai fişek gösterisi ile tamamladı.

The Prodigy sahnede muhteşem bir görsel ve müzik performansı sergiledi. Şarkıları arasında sürekli olarak "İstanbul burada" diye seslenmesi, seyircilerin çığlıklarıyla karşılık buldu.

Keşif Sahnesi'nde "Rock'n Coke'ta Ben Niye Yokum" şarkısıyla festivalcileri coşturan Tarık Mengüç parmaklarıyla rock işareti yaparak seyircileri selamladı ve bu hareketi alkış fırtınası ile karşılık buldu.

Yepyeni albümlerinden şarkılarla konserine başlayan yılların gözde grubu Editors, izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Grup, konserini davulcusu Ed Lay'in bagetlerini seyircilere fırlatmasıyla noktaladı.

Güney Amerika'dan Balkanlara ve Ortadoğu'ya kadar birçok müziği biraraya getiren Keşif Sahnesi, festival katılımcıları tarafından yoğun ilgi gördü. Keşif Sahnesi'nin önü sürekli bir dans pistine dönüştü.

Festival alanındaki sessiz disko, 5 sahneden gelen müziğin arasında kulaklıklarıyla sessiz diskoda eğlenenler ilginç bir görüntü oluşturdu.

RAKAMLARLA ROCK'N COKE 2013

Rock'n Coke 2013'te Rekorlara İmza Attı

Türkiye'nin tek kamplı festivali olan Rock'n Coke üç gün boyunca müzikseverleri ağırlarken, Avrupa müzik festivalleri haritasında edindiği seçkin konumu perçinledi. Dev organizasyonun sayıları Rock'n Coke'un büyüklüğünü göstermeye yetiyor:

Festival, 100'den fazla yerli ve yabancı grup, 550'den fazla müzisyeni ağırladı.

Üç gün süren festivali Türkiye ve çevre ülkelerden toplam 60 bin kişi izledi.

Festival, Hezarfen Havaalanı'nda toplam 400 bin m2/400 dönümlük bir alanda kurulan 130 bin m2'lik Rock'n Coke Kasabası'nda gerçekleşti. Bu sene açık ve kapalı alan toplam 55.000 m2 arttı.

90 dönüm alan özel olarak çimlendirildi.

3.000 metresi telefon, internet ve bankacılık hizmetleri, 5.400 metresi güvenlik kameraları için olmak üzere toplam 8.400 metre kablo döşendi.

Prodüksiyon ekibinin kullanımı için 40 Mbps hızında internet altyapısı kuruldu

Festival alanında gerçekleştirilecek farklı etkinlikler için  en küçüğü 10 metrekare  en büyüğü 1.000 metrekare olmak üzere yaklaşık 100 adet özel çadır kuruldu.

Festival süresince tüm katılımcıların iyi vakit geçirebilmeleri ve tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla gidermeleri için 80 noktada, mağaza ve yiyecek içecek noktası kuruldu. Bu noktaların yanı sıra, eğlence ve çarşı alanı, yiyecek ve içecek standları, otopark, ilk yardım çadırları, tam donanımlı bir sağlık merkezi ve lunapark festival alanındaki yerlerini aldılar.

3 yiyecek-içecek alanında, hamburgerden köfteye, simitten waffle'a, taze meyve, atıştırmalıklar ve organik yemeklere kadar çok geniş bir yiyecek-içecek seçeneği 27 farklı yiyecek noktasından sunuldu.

350 mobil tuvalet ile birlikte 96 el-yüz yıkama ünitesi kullanıldı.

Engelliler için dört adet tuvalet, bir özel platform hazırlandı.

Aynı anda 10 bin kişi kamp yaptı.

Kampçılara 100 kişilik gönüllü ekibi yardımcı oldu

Otoparka 7100 araç giriş yaptı.

Festival boyunca 103 ton buz kullanıldı.

Festival boyunca 327 bin litre içecek tüketildi.

Festival ana sahnesi olan Rock'n Coke Sahnesi, 720 metrekare büyüklüğünde ve 25 bin kişi kapasiteliydi.

Toplam 210 araç 450 sefer ile festivalseverlere hizmet verdi.

Kasaba'da her vardiyada özel ve resmi olmak üzere 2000 güvenlik; 150 sağlık, 500 temizlik görevlisi olmak üzere toplam 8000 kişi çalıştı.

Rock'n Coke kasabası, 250 kişilik bir ekibin, 1 aylık çalışması sonucu inşa edildi.

12 yataklı ilk müdahale alanında, tam teşekküllü bir laboratuvar, bir dijital röntgen otobüsü ve dört ambulans sağlık hizmeti sağlandı.

Kuliste görevli ekip 21 kişiydi.

Festivale katılan gruplara 33 sayıda kişi rehberlik yaptı

Kaynak: Bültenler / Güncel

Coca Cola Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title