Haberler

REKTÖR ÇALIŞ'TAN 'TURKOVAC' AÇIKLAMASI: 2021'DE ACİL KULLANIM ONAYI ALACAĞINA İNANIYORUM

Güncelleme:

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Covid-19'a karşı geliştirilen Turkovac aşısıyla ilgili, 'Aşımıza çok güveniyoruz.

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Covid-19'a karşı geliştirilen Turkovac aşısıyla ilgili, 'Aşımıza çok güveniyoruz. Acil kullanım izni alacağından hiçbir şüphemiz yok. Bir an önce hem vatandaşlarımıza hem de tüm insanlığa Turkovac aşımız hizmet eder, diye düşünüyoruz. Tam zaman vermek istemiyorum ama her şey yolunda giderse 2021 yılı içinde acil kullanım onayı alacağını ve tüm insanlığın hizmetine sunulacağına inanıyorum' dedi.

ERÜ Tıp Fakültesi Aşı Uygulama Merkezi'nde, üniversite tarafından Covid-19'a karşı geliştirilen, Sağlık Bakanlığı ve TÜSEB desteğiyle Faz-3 çalışmalarına devam edilen Turkovac aşısının acil kullanım başvurusuyla ilgili Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, açıklamalarda bulundu. Yapılan çalışmalara değinen Prof. Dr. Çalış, "Erciyes Üniversitesi ve TÜSEB tarafından desteklenen Covid-19'a karşı geliştirdiğimiz Turkovac aşımızın Faz-3 çalışması devam etmekteydi. Dün itibariyle Sağlık Bakanımız acil kullanım için başvuru yapıldığını açıkladı. Bu bizi gerçekten çok mutlu etti. Bu süreci sabırsızlıkla bizde bekliyorduk. Faz-3 çalışmaları iki koldan devam etmekteydi. Birincisi hiç aşı olmamış ve hiç hastalık geçirmemiş gönüllüler üzerinde yapılan bir kolu varken diğeri de rapel dozu (pekiştirme aşısı) ile ilgili Faz-3 çalışmasıydı. Burada da iki doz Sinovac olan gönüllülerin üçüncü doz olarak Turkovac dozunun yapıldığı bir kol oldu. Bu süreç içerisinde binleri geçen gönüllüler üzerinde aşı uygulaması yapıldı. Bakanımızın açıkladığı gibi en kısa sürede acil kullanım başvurusu neticelenir. Aşımıza çok güveniyoruz. Acil kullanım izni alacağından hiçbir şüphemiz yok. İnşallah en kısa zamanda izin verilir. Bir an önce hem vatandaşlarımıza hem de tüm insanlığa Turkovac aşımız hizmet eder diye düşünüyoruz" dedi.

'AŞIMIZA GÜVENİYORUZ'

Aşı acil kullanım izninin yıl bitmeden alınmasının beklendiğini söyleyen Rektör Çalış, "Faz-3 çalışmalarının birinci kol çalışmaları 5 merkezde yapılıyor. Bunlardan iki tanesi Kayseri'de. Bu merkezlerden birisi de Erciyes Üniversitesi. Rapel doz çalışması ise 41 merkezde devam ediyor. Çok hızlı gidiyor. Faz-1 ve Faz-2 çalışmasını da üniversitemizde yapmıştık. Aşının güvenliğini ve etkinliğini göstermiştik. Faz-3 çalışmaları hem güvenlik hem etkinlik şeklinde devam ediyor. En büyük ve binlerce gönüllü üzerinde yapılan bir çalışma. Burada da çok iyi sonuçlar çıktığını biliyoruz. Aşımıza çok güveniyoruz. Acil kullanımla ilgili kullanım için ilgili yerlere başvurduktan sonra belli bir süreci var. Biz Erciyes Üniversitesi'nde yaptığımız Faz-1 ve Faz-2 çalışmaları ilgili belgeleri Sağlık Bakanlığımıza ilettik. Tam zaman vermek istemiyorum ama her şey yolunda giderse 2022'den önce, 2021 yılı içinde acil kullanım onayı alacağını ve tüm insanlığın hizmetine sunulacağına inanıyorum" diye konuştu.

'ERÜ AŞIDA ATILIM YAPACAK'

ERÜ yerleşim alanı içinde yapımı devam eden Aşı Uygulama Merkezi'nin 6 ay içinde tamamlanacağını söyleyen Rektör Çalış, "Turkovac aşımızın Erciyes Üniversitesi'nde geliştirilmesi bizim için büyük bir gurur. Biz üniversite olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı için aşı çalışması yapmıştık ve Faz-1 evresini bitirmiştik. Şu ana kadar çoktan bitmiş olacaktı ancak, koronavirüs aşısı nedeniyle ara vermek durumunda kaldık. Bizim Erciyes Üniversitesi olarak yeni aşı uygulama merkezimiz yapılıyor. 6 ay içinde tamamlanacak. Orası bittiği gün aşıların Faz-1, Faz-2 ve Faz-3 dozlamasını üretecek bir hale geleceğiz. Türkiye'de belki ilk olacak; bu merkez aşı merkezi haline gelecek. ERÜ aşıda atılım yapacak ve Türkiye'nin gururu olacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

TURKOVAC Erciyes Rektör Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title