Haberler

Prof. Dr. Tihan Selçuk Konferans Verdi

Güncelleme:

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi NeoCortex Öğrenci Topluluğu ve Selçuk Üniversitesi Sinirbilim Araştırmaları Birimi(SÜSAB) ile Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı katkılarıyla düzenlenen konferansta California San Francisco Üniversitesi Nöropatoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tarık konutu.

Prof.Dr, Tihan, "Dr. Gregory House Yargılanması; Bir Meslek Olarak Patolojinin Rolü" konulu konferans verdi. Dekanlıkta gerçekleştirilen konferansa Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Gençlerin severek takip ettiği Dr. House'nın medikal drama tarzında 2004-2012 tarihleri arasında yayınlanan bir Amerikan dizisi olduğundan bahseden Prof. Dr. Tihan, "Dizinin ana karakteri olan Dr. House (Hugh Laurie) kurgusal olan New Jersey'deki Princeton-Plainsboro Eğitim Hastanesi'nde teşhis ekibinin başındadır. Teşhisi konulamayan karmaşık durumların çözülmesinde kullandığı sıra dışı algoritma ve kanunsuz yöntemlerle ön plana çıkan Dr. House geçtiğimiz on yıla damgasını vurmuş bir karakter. Dizi, 2006-2007 yıllarında iki kez altın küreye layık görülmüştür. Bu karakter tıbbı tamamıyla hiçe sayarak para kazanmak ve şöhret adına gerçekleri saptırmak ve genç doktor adayları dahil birçok insanı aldatmaktan suçlu bulunmuştur" dedi.

Patolojinin Türkiye ve diğer ülkelerdeki durumunu da değerlendiren Prof. Dr. Tihan, patolojinin araştırma, eğitim ve klinik bölümleri olduğunu, bu alanlara aynı zamanda yoğunlaşmanın mümkün olmadığını söyledi. Sadece bir alanda yüksek performans göstermenin doğru olacağını kaydeden Prof. Tihan, henüz bu aşamaya gelinmediğini ifade etti.

Selçuk Üniversitesi Sinirbilim Araştırmaları Birimi Başkanı Prof. Dr. Serdar Gergerlioğlu, "Moleküler patoloji konusunda ülkemizi yurtdışında temsil eden bir bilim insanını fakültemizde ağırlamaktan onur duyduk. Bu süreçten sonra kendisiyle ortak projeler gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

Konferans sonunda Dekan Prof. Dr. Sarı, Prof. Dr. Tihan'a günün anısına çini tabak hediye etti.

İkinci gün ise "Pediatrik Beyin Tümörlerinde MAPK Yolağının Klinik ve Patolojik Önemi"ni anlatan Prof. Dr. Tihan, son olarak "Optik ve Serebellar Pilositik Astrositomlarda Moleküler Patolojinin Klinikteki Önemi"nden bahsetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title