Haberler

PROF. DR. ERDÖL'DEN FUTBOLDA 'BEYAZ KART' ÖNERİSİ

Güncelleme:

İlkay DİKİCİ-Mertcan ÖZTÜRK/ İSTANBUL, (DHA SAĞLIK Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, futbolda centilmenlik içeren (fair-play) hareketlere 'Beyaz Kart' gösterilmesini önerdi ve uygulama hayata geçirildiğinde centilmenlik hareketlerin artacağına inandığını söyledi.

İlkay DİKİCİ-Mertcan ÖZTÜRK/ İSTANBUL, ( Dha SAĞLIK   Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, futbolda centilmenlik içeren (fair-play) hareketlere 'Beyaz Kart' gösterilmesini önerdi ve uygulama  hayata geçirildiğinde centilmenlik hareketlerin artacağına inandığını söyledi.

Prof. Dr. Cevdet Erdöl, konuyla ilgili olarak DHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Beyaz Kart uygulaması için, bizim kadim geleneklerimizde söylediğimiz bir söz var, 'Her şey zıttıyla kaim' diye. Futbol müsabakalarında görüyoruz, centilmenlik dışı davranan veya sert davranan futbolculara sarı kart, daha tehlikeli hareket yapanlara kırmızı kart gösteriliyor.  Hatta yönetici ve teknik ekibe de aynı şekilde kart gösterilebiliyor. Bunların hepsi cezalandırmaya yönelik uygulamalar. Cezanın karşılığında bir ödül de olmalı.  Kötülüğü yapana ceza verdiğimiz gibi centilmenlik içerisinde olan davranışları yapanlara 'beyaz kart' göstererek, iyilikleri teşvik edelim diye düşündüm. Kötülükler cezalandırılsın ama iyilikler de mükafatlandırılsın. Çocuk eğitimininde de her zaman ceza-ödül dengesi kurulmalıdır. Kurulursa başarılı olunur. Bu mantıktan hareketle bu uygulamanın futbolla başlatılabileceğini düşünüyorum. Sadece futbol değil diğer bütün spor branşlarında da örnek olabileceğini düşünüyorum. Ülkemizin bu konuda UEFA ve FIFA'ya da rol model olabileceğini düşünüyorum."

"GENÇ SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLMENİN ZEVKİNİ TADACAKLAR"

Uygulamanın katkısından bahseden Prof. Dr. Cevdet Erdöl, "Cezalandırmayı hep kendisine sistem olarak gören genç sporcular ödüllendirilmenin zevkini tadacaklar. Top eline çarpmadığı halde penaltı veren hakeme, 'Hayır top benim elime çarpmadı, sırtıma çarptı' diyebilmeli. Her ne kadar 'VAR' sistemi devreye girmiş olsa bile hatalar tamamen ortadan kalkmış değil. Hatalar ortadan kalksa bile gençlerimize iyiliği teşvik edici ödül verilmeli. Teşvik edici anlayışla onlara alan açmalı." dedi.

"ÖDÜL MEKANİZMASI ÇOK GENİŞ"

Prof. Dr. Erdöl, "Bu uygulamanın federasyon tarafından dikkate alındığı taktirde, fair-play içerisinde beyaz kartlı sporculara farklı ödüller verebilir. Beyaz kart ödül sahibi kulüplere farklı ödüller verilebilir. Hiç kötü tezahüratta bulunmayan seyirciye farklı ödüller verilebilir. Bu ödül mekanizması çok geniş. Herkes elinden geldiğince oraya birşeyler doldurabilir." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Erdöl Futbol DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title