Haberler

Prinçek'ten İran'da 'Kürdistan' Çıkışı: "Kesinlikle Kurulamayacak"

Parti heyetiyle birlikte Tahran'da temaslarda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, düzenlediği basın toplantısında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Irak'tan ayrılmasını öngören bağımsızlık referandumuna sert çıktı.

Parti heyetiyle birlikte Tahran'da temaslarda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, düzenlediği basın toplantısında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Irak'tan ayrılmasını öngören bağımsızlık referandumuna sert çıktı.

İran Devleti'nin davetlisi olarak Tahran'da bulunan Perinçek, İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'nda basın mensuplarına yaptığı konuşmada, ABD'nin, "Kürdistan adı altında ikinci bir İsrail'i bölgede kurmak istediğini" ileri sürdü.

Perinçek, " O İsrail şimdi 1500-2000 kilometre uzaklıkta olmayacak, İsrail buraya komşumuza geliyor. Bu Amerikan- İsrail projesinin hayata geçme şansı yok. Kürdistan adı altında İkinci bir İsrail devleti kesinlikle kurulamayacak. Amerika buradan elini çeksin. Askerini, her şeyini toplasın gitsin. Bölge ülkeleri ile birlikte olup,  Amerikan'ın bölgemizde bir Sünni NATO kurma planlarını da bozacağız" dedi.

Cehennemin içinden gitse biz o yoldan geçeriz

Gazetecilerin sorusu üzerine 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Perinçek, "Türkiye'nin içindeki Amerika temizleniyor. Amerika'nın silahlı güçleri, Türk devleti ve Türk ordusunun içinden temizleniyor" dedi.

Perinçek, "Fetullah hoca ' İran'a giden yol cennetin içinden gitse ben o yoldan gitmem' diyordu. Biz Türkiye'nin vatanseverleri olarak ' İran dostluğuna giden yol cehennemin içinden gitse biz o yoldan geçeriz' diyoruz, çünkü İran dostluğu bizim için cennettir" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi heyeti, 4 günlük Tahran ziyareti kapsamında, İran lideri Ayetullah Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti ve İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi ile bir araya geldi.

Görüşmelerde ağırlıklı olarak İran'ın da karşı çıktığı Irak'ta yapılması öngörülen Kürdistan referandumu ele alındı.

Görüntü Dökümü:

- Doğu Perinçek'in İran'da düzenlediği basın toplantısı - Tahran

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Perinçek Tahran Irak İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title