Haberler

Polonya'da Ukrayna için 9,1 milyar euro yardım toplandı

Güncelleme:

Polonya'da Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda'nın başkanlığında düzenlenen Ukrayna için yardım etkinliğinde 9,1 milyar euro toplandı.

Polonya'da Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda'nın başkanlığında düzenlenen Ukrayna için yardım etkinliğinde 9,1 milyar euro toplandı.

Rusya- Ukrayna'da savaşında 45.gün geride kalırken, dün Ukrayna'nın başkenti Kiev ve Bucha kentini ziyaret eden Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen bugün Polonya'nın başkenti Varşova'ya ziyarette bulundu. Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen'i Varşova Anakent Belediye Başkanı Rafal Trzaskowski, Varşova Chopin Havalimanı'nda karşıladı. Von der Leyen, Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ile görüşmesinin ardından, Duda ile Ukrayna için Avrupa Komisyonu ve Kanadalı Dünya Vatandaşı adlı uluslararası kuruluşların ortak düzenlediği "Ukrayna'ya Destek" isimli yardım etkinliğine katıldı. Yardım etkinliğine, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Kanada Başbakanı Justin Trudeau da video konferans yöntemiyle katıldı.

Von der Leyen, düzenlenen yardım etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Ukrayna tarafından sürdürülen bu mücadele hepimizin mücadelesidir. Çünkü Ukrayna sadece kendi toprakları ve kendi egemenliği için savaşmıyor" şeklinde konuştu. Dün yaptığı Kiev ve Bucha ziyaretine değinen Leyen, "Bucha'da şahit olduğu canavarlığı tarif edecek kelime bulamadığını" ifade etti. Yapılan yardımlar hakkında ise Leyen, ülkelerin, şirketlerin ve halkların göstermiş olduğu cömertliğe teşekkür etti. Yardım etkinliğinde Ukrayna için 9,1 milyar euro yardım toplandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ursula von der Leyen Polonya Ukrayna Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title