Haberler

Petrol Arama Platformu Ukrayna Yolunda

Hakan KABAHASANOĞLUGİRESUN, (DHA) - İSTANBUL Boğazı'ndan yüksekliği nedeniyle geçemeyeceği için bazı parçaları Singapur'da sökülen Panama Bandıralı 'B- 312 Seadrill West Juno' adlı petrol arama platformunun Giresun'da sürdürülen montaj...

Hakan KABAHASANOĞLUGİRESUN, (DHA) - İSTANBUL Boğazı'ndan yüksekliği nedeniyle geçemeyeceği için bazı parçaları Singapur'da sökülen Panama Bandıralı 'B- 312 Seadrill West Juno' adlı petrol arama platformunun Giresun'da sürdürülen montaj çalışmaları tamamlandı. Platform, römorkorlar eşliğinde Ukrayna'ya hareket etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Proje Müdürü Nadar Rajesh, çalışmaların kısa sürede ve kazasız sona ermesinin sevincini yaşadıklarını belirterek 160 metre uzunluğundaki platformun yaklaşık 4 gün sonra petrol arayacağı sulara ulaşacağını söyledi. Rajesh, bu platforma petrol araması için eşlik edecek olan 4 ayaklı platformun da yine İstanbul Boğazı baz alınarak söküleceğini ve Giresun Limanı'nda montajının gerçekleştirileceğini ifade etti.

Bu arada, 3 römorkör eşliğinde Giresun Limanı'ndan ayrılan platformu mendirekte meraklı vatandaşlar uğurladı. Platformun hem gelişini hem de gidişini takip ettiğini anlatan Hayati Oral, Gelişini takip ettik, şimdi de yolcu edelim dedik. Gittiği yerde inşallah petrol bulur. Umarım ileride bizim sularımızda da arama yapılır. Giresun'a katkıları çok oldu dedi. Giresun Limanı'ndan Karadeniz'e doğru yol alan platform siren çalarak uzaklaştı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Singapur Ukrayna Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title