Haberler

Pazaryeri'nde "4006 Tübitak Bilim Fuarı"

Pazaryeri Atatürk Ortaokulu tarafından "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" düzenlendi.

Pazaryeri Atatürk Ortaokulu tarafından "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" düzenlendi.

Okul salonuna kurulan fuar alanında öğrenciler yaptıkları çalışmaları sergiledi. Açılışta konuşan okul müdürü Bilal Çoğul, fuarı TÜBİTAK'ın desteğiyle ilk defa düzenlediklerini söyledi.

Bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından birisi olduğunu ifade eden Çoğul, "Bilim fuarları, genç beyinlerin, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmesini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücüyle yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır." dedi.

Çoğul, fuarda 24 projenin sergilendiğini belirterek, "24 projeyi hazırlayan 50 öğrencimiz, 14 danışman öğretmen nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydu." diye konuştu.

Okula maddi ve manevi destek olanların plaketlerinin verilmesi ve öğrencilerin halk oyunları gösterilerinin ardından fuarın açılışı yapıldı.

Fuara, Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Akpınar, daire müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Protokol üyeleri, stantları gezerek öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kaymakam Sağır, öğrencileri yaptıkları çalışmalar için kutladı.

Kaynak: AA / Güncel

Pazaryeri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title