Haberler

Patmos'tan Bodrum'a Ziyaret

Dünya'nın En Güzel Koyları Birliği'nin Yunanistan'dan tek üyesi olan Patmos Adası Belediye Başkanı Grigoris Stoikos ve beraberindeki heyet, birliğin Türkiye'deki üyesi Bodrum'da ziyaretlerde bulundu.

Dünya'nın En Güzel Koyları Birliği'nin Yunanistan'dan tek üyesi olan Patmos Adası Belediye Başkanı Grigoris Stoikos ve beraberindeki heyet, birliğin Türkiye'deki üyesi Bodrum'da ziyaretlerde bulundu.

Patmos Belediye Başkanı Grigoris Stoikos, Yardımcısı Giannis Skebes, Nikos Antonopoulos, Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Patmos temsilcisi Alexandros Christodoulou'a Bodrum ziyaretlerinde Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Başkanı Bodrumlu işadamı Galip Gür eşlik etti. Konuk heyeti, makamında kabul eden CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Patmos'un Türkiye'de ve yurt dışında tanıtılabilmesi için başkanlığını da yaptığım BOYTAV ile destek olabiliriz. Yalıkavak Marina'dan Patmos'a seferler konulabilirse Bodrum turizmi için de olumlu bir gelişme olur. Bodrum Belediyesi olarak bu konuda üstümüze düşen her görevi yapmaya hazırız. Yasal izinler alındıktan sonra Yalıkavak - Patmos seferlerini başlatabiliriz. Bunun yanında Patmos Belediye Başkanı Grigoris Stoikos helikopter ile adaya turist taşınabileceğini Patmos'ta bir helikopter pisti olduğunu söyledi. Kendilerine bu konuda da gerekli görüşmeleri yapabileceğimizi kendilerine ilettim" dedi.

Patmos'un, zengin turistler tarafından tercih edilen bir turizm adası olduğunu anlatan Grigoris Stoikos ise "Kocadon'un Ailesi'nin adalardan göç ettiklerini daha önceden biliyorum. Kendisi çok sıcakkanlı ve güler yüzlü bir başkan. Yaptığımız görüşmede Bodrum-Patmos arasındaki turizm işbirliği konusunda bizi memnun eden fikirlerini açıkladı. BOYTAV'ın katıldığı yurt içi ve dışı fuarlarda kendi stantları içerisinde Patmos'a da yer verip, tanıtımına destek olabileceklerini söyledi" diye konuştu.

Adaya tek ulaşımın deniz yolu ile olduğunu anlatan Stoikos, "Bodrum'dan Patmos'a direk deniz ulaşımı yok. Patmos'a gitmek için Bodrum'dan önce Kos'a gitmek gerekiyor. Bodrum-Kos, Kos-Patmos ulaşımı 4 saati bulabiliyor. Rodos'tan Kos'a gelen büyük katamaranı yakalayabilirseniz kesintisiz 4 saatte ulaşabilirsiniz. Fakat Yalıkavak'tan direkt Patmos'a ulaşım sağlanabilirse bu süre bir saate inecek. Bu durumda hem Bodrum hem de Patmos turizmi için olumlu bir gelişme olacak" dedi. Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Başkanı Galip Gür ise birliğe üye iki yer arasındaki ilişkilerin karşılıklı ziyaretlerle artacağını söyledi.

Belediye Başkanlığının ardından kaymakamlığı oda ziyaret eden konuk heyet daha sonra Ortakent-Yahşi Beldesi'ndeki Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kültür Merkezi'ne geçti. Burada, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel'in başkanlığında turizm acente temsilcinin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Toplantıda Bodrum ve Patmos arasında dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi, turizm faaliyetlerinin artırılması, ne gibi ortak çalışmalar yapılabileceği konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Patmos Heyeti'nin Bodrum, Yalıkavak ve Turgutreis'teki marinaları gezileriyle Bodrum'daki ziyaretlerini tamamlayacakları belirtildi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title