Haberler

Paraşütçüler İnegöl Semalarında

Türk Hava Kurumu Bursa İnegöl Sportif Havacılık Kulübü tarafından İnegöl'e bağlı Cerrah beldesinde tepede paraşüt sahası açıldı.

Türk Hava Kurumu Bursa İnegöl Sportif Havacılık Kulübü tarafından İnegöl'e bağlı Cerrah beldesinde tepede paraşüt sahası açıldı. Açılışta yüze yakın sporcu İnegöl semalarında süzüldü.

Kaymakamlık, özel idare, İnegöl, Cerrah, Yenice belediyeleri ve çeşitli sponsorların desteği ile Cerrah beldesinde yaklaşık bin 500 metre yüksekliğindeki tepede İnegöl'ün ilk paraşüt sahası hizmete açıldı. Önümüzdeki günlerde Fetiye Ölü deniz tepesinden yaklaşık 50 metre daha yüksek olan Kıran tepesinin açılışının da yapılacağı bildirildi.

Türk Hava Kurumu İnegöl Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Özden Albamya, "Yetiştiremediğimiz ufak tefek eksikleri var. Onları da tamamlayacağız inşallah. Kurbanımızı da kesiyoruz. Allah burada kan akıtmasın. Bursa bölgesinde yamaç paraşütü sporu yapan arkadaşlarımızı bekliyoruz. Bu sene Kıran tepesini de açacağız. Ölü Deniz'den 50 metre yüksek bir tepemiz. Marmara Bölgesi'nin en güzel tepeleri ile bu spora tanıtacağız. Allah kazasız belasız uçmayı nasip etsin" dedi.

Kocaeli Vali Yardımcısı ve eski İnegöl Kaymakamı Aziz İnci ise, "Türk Hava Kurumu'nun bir faaliyeti olarak başlayan yamaç paraşütü Cerrah'ta belediyelerimizin ve sponsor kuruluşlarımızın desteği ile belli bir noktaya geldi. Benim geçen yılki faaliyetleri görme imkanım olmamıştı, ama bu seneki faaliyetlere izinli olduğum dönemde katılma imkanı buldum. İnegöl'de çok müsait mekanlar, çok müsait tepeler olduğunu söylüyor arkadaşlarımız. Bu sadece bir spor değil, aynı zamanda insanların özgüvenini arttıran ve kitlelere bu sporun yayılmasını sağlayan bir çalışma. Ben katkısı olan bütün kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 25'i İnegöllü olmak üzere yüze yakın sporcu paraşütleri ile İnegöl semalarında süzüldü. Bazı paraşütçülerin kalkış sırasındaki ufak hatalar yapması gülüşmelere sebep oldu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title