Haberler

Pamukkale benzeri Altınkale Kaplıcaları, şifa arayanların gözdesi

Güncelleme:

SİVAS'ta, Pamukkale'deki travertenlere benzeyen ve sarı rengiyle dikkat çeken Altınkale Kaplıcası, ilgi gördü.

SİVAS'ta, Pamukkale'deki travertenlere benzeyen ve sarı rengiyle dikkat çeken Altınkale Kaplıcası, ilgi gördü. Kükürtlü kaplıca suyu ile oluşturulan havuzlar, özellikle koronavirüs sürecinde tatile gidemeyenlerin gözdesi haline geldi.

Denizli'de bulunan Pamukkale travertenlerinin benzeri olan proje, Sivas'ta hayata geçirildi. Kaplıca suyunda yüksek miktarda bulunan kükürtten faydalanarak, Pamukkale'dekine benzer basamaklı havuzlar oluşturuldu. Kükürtlü suyun bu alanlara verilmesiyle birlikte sarı renkli traverten benzeri oluşumlar elde edilmeye başlandı. Peyzaj düzenlemesi, rekreasyon alanları, geleneksel çadır projesi, yöresel ürünler pazarı gibi eklentilerin de bulunduğu alan özellikle hafta sonlarında ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. İl merkezine 31 kilometre uzaklıkta bulunan Sıcak Çermik Termal Turizm Bölgesi'nde hayata geçirilen Altınkale Projesi, henüz tamamlanmamış olmasına rağmen ilgi görmeye başladı. Altınkale'ye gelenler havuzlara girip, suyun doğal sıcaklığı ve şifasından faydalanmaya başladı. Özellikle koronavirüs sürecinde tatile gidemeyen aileler, çocuklarıyla birlikte Altınkaya'da vakit geçirerek stres atıyor. Çocuklar ise sarı renkli kükürdün oluşturduğu mini havuzlarda doyasıya keyif yapıyor.

BÖLGEYE DEĞER KATIYOR

Projenin şehre değer kattığını belirten ziyaretçiler, özellikle pandemi nedeni ile sıkıntılı günlerden geçtikleri şu dönemde, hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu Altınkale'ye sıklıkla geldiklerini söyledi. Kentte kaplıca kültürünün yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, projenin bölgeye değer katacağına inandıklarını ifade etti.


- Sivas
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Denizli Kaplıca Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title