Haberler

Pakistan'dan Şanghay İşbirliği Örgütü'nün kalkınma gündemine destek vurgusu

Güncelleme:

Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Genel Sekreteri Zhang Ming ile yaptığı görüşmede İslamabad'ın ŞİÖ'nün kalkınma iş birliği gündemini ilerletme konusundaki aktif desteğini teyit etti.

Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Genel Sekreteri Zhang Ming ile yaptığı görüşmede İslamabad'ın ŞİÖ'nün kalkınma iş birliği gündemini ilerletme konusundaki aktif desteğini teyit etti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, resmi ziyaret kapsamında Pakistan'a gelen ŞİÖ Genel Sekreteri Zhang, başkent İslamabad'da Dışişleri Bakanı Zerdari ile görüştü.

Görüşmede Zerdari, İslamabad'ın ŞİÖ'nün kalkınma iş birliği gündemini ilerletme konusunda aktif desteğini teyit ederek Pakistan'ın "ŞİÖ Sözleşmesi'nin" amaç ve ilkelerine ve "Şanghay ruhuna" bağlılığını yineledi.

Zerdari, ŞİÖ'nün kapsamlı ve çeşitli sosyoekonomik iş birliği boyutlarına dikkati çekerek, bağlantı ve ulaşım, gıda ve güvenlik, yenilik ve teknoloji paylaşımı, ticaret ve ekonomi ve genç istihdamı gibi alanların Pakistan'ın öncelikleri olduğunu vurguladı.

Pakistan'ın ŞİÖ ülkelerinin aktarma ve ticaret merkezi olma potansiyeline dikkati çeken Zerdari, ŞİÖ'nün daha da güçlendirilmesinde ülkesinin aktif ve yapıcı rol oynamaya istekli olduğunu kaydetti.

Uluslararası topluma Afganistan'a yardım çağrısı

Zerdari, Afganistan'daki duruma da değinerek, paylaşılan barış, istikrar, kalkınma ve bölgesel güvenlik gibi ortak hedeflerin teşviki için Afganistan'daki geçici yönetimle yapıcı ilişki ve pratik iş birliğinin önemine işaret etti.

Afganistan'da kötüleşen insani durum ve ekonomik krize dikkati çeken Zerdari, uluslararası topluma bu ülkeye insani yardım yapması çağrısında bulundu.

Zerdari, kapsayıcılık, tüm Afganların haklarına saygı duyulması, kızların eğitimi ve terörle mücadele gibi konularda geçici Afgan yönetiminin uluslararası toplumun endişelerini ele alması gerektiğini vurguladı.

Örgüt, 2001'de kuruldu

Bölgede barış, güvenlik ve istikrarın ortak sağlanması, sürdürülmesi ve ülkeler arasında karşılıklı güven, iyi komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesini öngören ŞİÖ, Rusya, Çin, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan ve Özbekistan'ın katılımıyla Çin'in Şanghay kentinde 15 Haziran 2001'de resmen kurulmuştu.

Hindistan ve Pakistan 2017'de, İran da 2021'de ŞİÖ'ye dahil olmuş ve örgütün üye sayısı 9'a çıkmıştı.

Türkiye de Pekin'de 6-7 Haziran 2012'de düzenlenen ŞİÖ Devlet Başkanları Zirvesi'nde "Diyalog Ortağı" olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Şanghay İşbirliği Örgütü Mevlüt Çavuşoğlu Pakistan Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title