Haberler

Özel Olimpiyatlar Avrupa Karma Voleybol ve Basketbol Şampiyonası Başladı

Güncelleme:

Özel Olimpiyatlar Burhan Felek Spor Salonu'nda gerçekleştirilen görkemli açılış töreni ile başladı.

20 ülkeden 250 sporcunun katılımı ile gerçekleşecek Özel Olimpiyatlar Avrupa Karma Voleybol ve Basketbol Şampiyonası, Uluslararası Özel Olimpiyatlar Organizasyonu'nun yurdumuzdaki akredite ve resmi tek temsilcisi konumunda bulunan Türkiye Özel Sporcular Derneği'nin (TÖSSED) ev sahipliğinde, Burhan Felek Spor Salonundaki açılış seremonisi ile başladı.

20-23 Haziran tarihleri arasında İstanbul Burhan Felek ve İTO Yakacık Spor Salonlarında gerçekleşecek olan turnuvada; Türkiye dışında Rusya, Macaristan, Polonya, İsviçre, Belçika, Almanya, Malta, Sırbistan, Finlandiya, Estonya, Ukrayna, Hırvatistan, Litvanya, Makedonya, Slovenya, Azerbaycan, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve İrlanda takımları yarışacak.

Zihinsel engelli sporcular ile sağlıklı sporcuların birlikte mücadele ettikleri Karma Voleybol branşında, Özel Olimpiyatlar Türkiye Voleybol Takımını, TÖSSED bünyesinde yer alan zihinsel engelli sporcular ile birlikte Galatasaray Spor Kulübü voleybolcuları oluşturdu.

Açılış törenine TÖSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı, TÖSSED Başkanı Aydemir Karaer ve Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen katılırken, sporcuların tören geçişi sonrasında Üsküdar Belediye Bandosu ve Dolapdere Big Gang sahne aldı.

TÖSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı; "Özel Olimpiyatlar Avrupa Basketbol ve Karma Voleybol Şampiyonasında, Tüm Avrupa'dan İstanbul'a gelen engelli sporcularımızın yakmış olduğu olimpiyat ateşinin coşkusu bütün yurdu saracak, oluşacak olan olimpiyat ruhu Türkiye'yi 2020 Olimpiyatlarına bir adım daha yaklaştıracaktır" şeklinde konuştu.

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen ise Üsküdar Belediyesi olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Burhan Felek Spor Salonu ve İTO Yakacık Spor Salonunda devam edecek olan turnuva 23 Haziran tarihinde sona erecek. Katılımın ücretsiz olduğu şampiyonaya tüm halkımız davetli…

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burhan Felek İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title