Haberler

(Özel Haber) Kadın Girişimciden "Kavurma" ile Kurban Reklamı...

Antalya'da yaşayan genç bir kadın girişimci geçen yıl sosyal paylaşım siteleri üzerinden gerçekleştirdiği kurban satışına bu yıl bir yenilik daha ekledi.

Antalya'da yaşayan genç bir kadın girişimci geçen yıl sosyal paylaşım siteleri üzerinden gerçekleştirdiği kurban satışına bu yıl bir yenilik daha ekledi. Kadın girişimci bu yılda satışını yaptığı kurbanlıkların etini müşterilerine yaptığı "kavurma" ile tanıtıyor.

Antalya'da yaşayan 23 yaşındaki Duygu Yasak, kısa yoldan ticarete atılmak için iki yıl önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefke Avrupa Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü'nü eğitimini bıraktı. Hayvancılıkla uğraşan ailesinin desteğini alan Yasak, bu işe farklı boyutlar getirmek için yola çıktı. Yasak, geçen yıl Kurban Bayramı'nda Konya'dan getirdiği 70 küçükbaş hayvanı sosyal paylaşım siteleri üzerinden pazarladı. Bu yıl pazara erken gelen yasak şimdiden 60 kurbanlık satışı gerçekleştirdi.

PAZARA RENK KATTI

Geçen yıl başarılı bir kurban satışı gerçekleştiren Yasak, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala pazardaki yerini aldı. Pazardaki ender kadın satıcılardan birisi olan Yasak, pazara da renk kattı. Ticarete geçen yıl başladığını ifade eden Yasak, ailesinin desteğinin bu yıl da devam ettiğini kaydetti. Aylar öncesinden Konya'dan getireceği küçükbaş hayvanları belirlediğini hatırlatan Yasak, "Ailemin de hayvancılıkla uğraşması nedeniyle bende de bir ilgi oluştu.

ŞU ANA KADAR 60 HAYVAN SATTI

Getirdiği hayvanları 10 gün içinde sattığını dile getiren Yasak, "İçinde bizim de beslediklerimiz var. Ama ben onları satmaya kıyamıyorum. Geçen yıl satışlarımın bir çoğunu facebook ve twitter üzerinden yaptım. Bu yıl ise pazara farklı bir boyut getirmek istedim. Bir işi yapıyorsanız farklılıklar getirmek zorundasınız. Sosyal paylaşım siteleri üzerinden kurban satışlarım devam ediyor. Kısa süre içinde 60 hayvanı satmayı başardım" diye konuştu.

KAVURMA YAPIP İKRAM EDİYOR

Müşterilerine yenilikler sunmaya devam ettiğini kaydeden Yasak, "Elimde bulunan kurbanlıklardan birini kestik. Yaptığımız kavurmayla müşterilerimize alacakları hayvanın etinin tadına bakma imkanı sunuyoruz. Hayvanları her sene aynı üreticiden alıyoruz. Hayvanların beslenme şekli çok önemlidir. Bu hayvanlar kapalı alanda samanla değil, dağlarda doğal otlarla beslenen hayvanlardır. Hayvanın bu özelliklerini müşterilere anlatmanın yanında onlara hayvanın etini tattırıyoruz. Bu yöntemle çok daha kolay sonuca gidiliyor. Kavurmanın tadına bakan müşteri rahatlıkla hayvanı satın alıyor" şeklinde konuştu.

GÜZEL TEPKİLER ALIYORUM

Müşterilerine garantili şekilde hayvan satmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Yasak, "Bu işi büyüterek devam edeceğim. Şu anda sosyal paylaşım siteleri ve tattırmalı yöntemle kurbanlıkların 60 tanesini sattım. Müşterilerimden güzel tepkiler alıyorum. Kalan 70 taneyi ise üç gün içinde bitirmeyi hedefliyorum" ifadelerine yer verdi.Yasak, müşterilerine kesim yapmanın yanında doğal bir ortamda piknik yapma imkanı da sağladıklarını sözlerine ekledi.

YANINDA TÜRK KAHVESİ VE MEYVE DE VAR

Yasak, müşterilerine kavurmanın yanında oluşturduğu bir masada Türk kahvesi ve meyve de ikram ediyor.

İLK KEZ ETİNE BAKARAK KURBANLIK ALDIM

Müşterilerden Hasan Kayhan ise alacağı kurbanın etine bakarak ilk defa bir hayvan aldığını ifade ederek, kurbanlığının etinin lezzetli olduğunu söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title